Звезда без већих проблема до 12. победе у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде остварили су и 12. победу у АБА лиги и тиме се учврстили на првој позицији. Овога пута, савладана је екипа Цибоне у Загребу резултатом 76:54, а најефикаснији у редовима црвено-белих био је Били Берон са 16 поена. 

Утакмицу је поенима отворила Цибона преко Љубичића након његовог скока у нападу. Прву већу серију иницирала је Звезда. При вођству домаћина од 7:4, гости су серијом од 8:0 дошли у предност од 12:7, али је Цибона врло брзо истопила резултатски заостатак и чак повела са 16:14. Најлепши потези у првој четвртини биле су две сјајне блокаде Борише Симанића, практично са паркета где је још једном показао своје изванредне физичке предиспозиције. До краја прве четвртинe Звезда је повратила предност, највише захваљујући Оџу, и уводних 10 минута окончала предношћу од 24:18.

Серијом од 5:0 на старту друге четвртине, изабраници Милана Томића по први пут су стекли двоцифрену предност. Узвратила је Цибона истом мером и повратила минус са почетка друге четвртине. Међутим, Звезда је врло брзом серијом од 7:0 стекла максималних +13, што је натерало тренера Цибоне да по први пут на утакмици затражи тајмаут. Успела је Цибона зонском одбраном након тајмаута да уведе госте у празан ход, али нису успевали то да материјализују са друге стране. Ипак, са две везане тројке у последњим тренуцима првог полувремена, Цибона је успела да спусти резултатски заостатак на испод 10 поена, а на одмор се отишло резултатом 38:31 у корист Црвене звезде.

Трећа четвртина почела је са доста лоших потеза на обе стране и чак 5 изгубљених лопти за свега минут и по игре. Конфузију у игри боље је искористила Црвена звезда и након тројке Билија Берона отишла на нових максималних +14. Са три тројке Марића, Цибона је поново успела да поврати резултатски прикључак и приђе на -8, што је натерало Милана Томића да затражи минут одмора. Гости су добро реаговали из тајмаута и поново отишли на двоцифрену предност. До краја треће четвртине, Звезда је успела да одржи двоцифрену предност и у последњих 10 минута уђе резултатом 60:48 у своју корист.

Последњу деоницу кошаркаши Црвене звезде отворили су серијом 8:2 и отишли на максималних +16. Тренер Цибоне морао је да затражи још један тајмаут. Међутим, његови изабраници нису најбоље реаговали из тајмаута, а то је Звезда искористила како би још додатно увећала предност и практично решила питање победника на средини игре у последњој четвртини. До краја утакмице та предност је само још додатно увећана за коначних 76:54 у корист Црвене звезде.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Били Берон са 16 поена, а њега је пратио Оџо са поена 15 и 10 скокова. Код Цибоне највише се истакао Марко Љубичић са 17 поена.