Звезда боља од Цедевите, за први трофеј у сезони против Будућности!

Црвена звезда је у полуфиналу АБА Суперкупа успела да савлада једног од главних кандидата за титулу, екипу Цедевите, резултатом 79:68, а за први трофеј у сезони бориће се у недељу од 21:00 са прошлогодишњим ривалом из финала плеј-офа, екипом Будућности.

Кошаркаши Звезде су нешто спорије ушли у меч па је тако прве поене постигао Регланд тек након 3 минута игре. Међутим, добром одбраном и поенима из транзиције и на непостављену одбрану за само 2 минута Звезда је серијом 11:0 успела да оде на двоцифрену предност. До краја прве четвртине Цедевита је успела тројкама Кобса да преполови предност Звезде, али је Фаје своју одличну игру на старту утакмице крунисао тројком из угла у последњој секунди за 25:16 након првих 10 минута игре. Тамо где је стао у првој четвртини, Фаје је наставио у другој па је својом трећом тројком одвео Звезду на максималних +15 у том тренутку, након чега је тренер Цедевите, Сито Алонсо, морао да реагује тајмаутом. Ни тајмаут није помогао Цедевити па је већ након 4 минута игре у другој четвртини резултат на семафору био 40:18 за Звезду! Цедевита је након тога нешто бољом одбраном и поенима са дистанце и након офанзивних скокова успела мало да ублажи предност Звезде, па се на одмор отишло резултатом 45:27 за Звезду.

Друго полувреме почело је у нешто споријем ритму, неефикасно на обе стране терена и уз доста сецкања игре. У тим тренуцима као да се увукла мала нервоза у кошаркаше Црвене звезде, што је Цедевита искористила да помало неприметно спусти предност Звезде на 11 поена разлике. Међутим, тројкама Перпероглуа и Човића, Звезда је успела да одбије први напад Цедевите и поново оде на +16. Трећу четвртину наши кошаркаши завршили су веома лоше, са три везане изгубљене лопте, тако да се у последњу деоницу ушло резултатом 56:44 за Звезду. И четврту четвртину кошаркаши Црвене звезде отворили су изгубљеном лоптом, тако да је Цедевита пришла на 10 поена разлике, али је Перпероглу са две јако битне тројке успео да одбије нове нападе Цедевите. Нажалост, Перпероглу је убрзо направио свој 5. фаул, а Цедевита је  на 5 минута до краја након дуго времена времена пришла на једноцифрен заостатак (64:56), након чега је тренер Милан Томић морао да реагује тајмаутом. У тим тренуцима одговорност је преузео Регланд и са 2 везана полагања након продора успео да одржи предност на 10-ак поена разлике, али то је било недовољно јер је Цедевита убрзо пришла на минус 5. Међутим, на сцену поново ступа Регланд и сјајном тројком ван баланса постиже свој 20. поен, а Звезду одводи на подношљивих +8 на минут до краја утакмице. Агилар је на тројку Регланда одговорио истом мером, али је Звезда сјајном акцијом и асистенцијом Човића за закуцавање Цирбеса, а након тога и добром одбраном практично решила меч. У пенал завршници није било већих узбуђења, за коначних 79:68 за Звезду.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Регланд са 20 поена, а одмах иза њега Фаје са 15 поена (7 скокова, индекс 22). Треба поменути и Перпероглуа који је постигао веома важне 3 тројке у тренуцима када је Цедевита претила, а меч је завршио са 11 поена. У редовима Цедевите четворица играча су меч завршила са по 10 поена.