Звезда данас гостује у Загребу!

Ватерполисти Црвене звезде су две године одсуствовали из А1 Регионалне ватерполо лиге, а вечерас се враћају у елитни ватерполо ранг на екс-Ју просторима. На премијери ће Звездини ватерполисти покушати да изненаде екипу ХАВК Младости у Загребу.

Звезда ће на старту имати изузетно тежак задатак, али не и немогућ. У Загребу се састају овогодишњи учесници ЛЕН Лиге шампиона, али и некадашњи европски прваци. Звезда је једноструки, а Младост из Загреба седмоструки шампион Европе! Младост је све титуле освојила у овом такмичењу док је носило назив Куп шампиона. Последња титула завршила је у њиховим витринама 1995/96. године. Црвена звезда је постала шампион Европе у сезони 2012/13. у Београду.

Јадранска лига се игра од сезоне 2008/09. а ниједан од ова два тима није до сада успео да освоји регионални шампионат.

Загребачки „жапци“ су претходне сезоне лигашки део такмичења завршили на трећој позицији са скором од 14 победа, 1 ремијем и 3 пораза. На завршном турниру су са 14:12 победили Јадран из Херцег Новог, а потом у финалу изгубили од дубровачког Југа резултатом 15:8.

Наши ватерполисти су се претходне сезоне прошетали регионалном А2 лигом. У 16 мечева су остварили исто толико победа. Неумољиви су били црвено-бели и заслужено се вратили у елиту.

Ове две екипе су се последњи пут састале у сезони 2015/16. Меч је одигран у оквиру 4. кола А1 лиге, а Загрепчани су славили као домаћини резултатом 8:3.

Утакмица у Загребу почиње у 20 часова и 15 минута. Пренос је обезбеђен на Арени спорт. Звезда ће покушати да потопи „жапце“ на базену СРЦ „Младост на Сави“.