Звезда демолирала Брешу за оверу пласмана у ТОП 16!

Кошаркаши Црвене звезде сјајном игром успели су да остваре победу над екипом Бреше и на тај начин обезбеде учешће у наредној фази Еврокупа. Изабраници Милана Томића су у једном тренутку имали чак 47 поена предности, али је Бреша ипак успела колико толикоу другом полувремену да сачува образ. Утакмица је завршена резултатом 103:67, а најбољи у редовима Звезде био је Џо Регленд са 16 поена и чак 10 асистенција. 

Прве поене на мечу за Звезду постигао је Бориша Симанић и потврдио да се налази у доброј шутерској форми, а већ у следећем нападу сјајном блокадом спречио лаке поене Бреше. Добру игру у одбрани кошаркаши Црвене звезде брзо су претворили у прву осетнију резултатску предност, па је тако тренер гостију након 5 минута игре и резултата 14:6 у корист домаћина, морао да затражи први тајм-аут на мечу. Ни тајм-аут није помогао гостима, Звезда је веома брзо тројком Билија Берона и атрактивним закуцавањем Симанића успела да оде на двоцифрену предност и максималних +15. Уласком Оџа, Звезда је добила додатно на чврстини испод коша и већ након 8 минута стекне предност од 28:8. Прва деоница завршена је резултатом 31:14 у корист српског шампиона.

Другу четвртину отворио је Дејан Давидовац својим првим поенима и поново довео домаћина на максималних +20. Звездина одбрана није попуштала ни у наставку што је број примљених поена јасно показивао. Након скоро 14 минута игре, Бреша је постигла тек 18 поена. Са друге стране, течном игром у нападу кошаркаши Црвене звезде константно су повећавали резултатску предност. Та течна игра у нападу и чврста игра у одбрани убрзо су донели Звезди предност од 51:20 и практично решили питање победника пре краја првог полувремена. На одмор се отишло са невероватном предношћу Звезде од чак 43 поена. Колико је публика била задовољна игром својих миљеника, говори и податак да су последњих неколико напада испратили на ногама уз овације. Изабраници Милана Томића су погодили чак 10 тројки из 15 покушаја, док гости нису успели ниједном да погоде ван линије 6.75 из 13 покушаја. Још невероватнија је разлика у индексу корисности где је донаћин остварио чак 89 индексних поена више (92:3).

Друго полувреме почело је доста лежерније, сасвим очекивано имајући у виду да је питање победника већ одавно решено. Наставила је Звезда са сјајном шутерском серијом и успела још додатно да повећа максималну предност. Ако је нешто за утеху гостима из Италије, то је да су након 23 минута игре успели да погоде своју прву тројку вечерас. До краја треће четвртине Бреша успела да искористи мало опуштање у редовима домаћина и на крају чак и добије ову деоницу резултатом 21:16. У последњих 10 минута ушло се резултатом 82:43.

Последњу четвртину гости су отворили серијом 12:0 и смањили резултатску предност Звезде на 28 поена, што је натерало Милана Томића да затражи први тајм-аут на мечу. Ипак, након тајм-аута Звезда је поново повратила озбиљност и отишла на +30. До краја утакмице тренер црвено-белих дао је шансу свим играчима, а утакмица је завршена резултатом 103:67.

Најефикаснији у редовима Звезде био је Џо Регленд са 16 поена, а њега су пратили Берон и Лазић са по 14 поена.