Звезда демолирала шпанског првака!

Црвена звезда је после још једне фантастичне партије потпуно надиграла Валенсију и победила резултатом 106:90. Ово је била четврта победа Звезде над Валенсијом у исто толико окршаја у Евролиги.

Око 4.500 гледалаца у хали „Александар Николић“ имало је прилику да ужива у изузетној представи наших кошаркаша уочи одлучујућих дуела у доигравању АБА лиге.

Од самог старта кошаркаши Црвене звезде су кренули агресивно и то се осетило нарочито у одбрани. Ипак током целог првог полувремена играчи шпанског првака су успевали брзим пасовима и одличним шутем за три поена да држе меч у егалу. После фантастичне тимске акције и асистенције Омића за закуцавање Добрића чинило се да ће Звезда успети да се одлепи. Међутим Валенсија са три узастпоне тројке враћа меч у егал. Лесор је одлично користио своје минуте и био најбољи појединац у првом полувремену. И поред 8 погођених тројки кошаркаша Валенсије Црвена звезда на велики одмор је отишла са минималном предношћу.

У наставку још агресивнија игра Звезде али Валенсија опет успева да држи неизвесност нестварним шутем за три. Тејлор Рочести је у тим моментима успевао да нађе пут до коша. Ипак крајем треће четвртине шут Валенсије је мало стао што је било довољно да тројком Антића Звезда оде на двоцифрену предност. У четвртој четвртини „отворио“ се шут Црвене звезде, а пре свега Фелдина који је је самопоуздање добијао улазима у транзицији који су се често завршавали кошем или слободним бацањима, па се наставио фантастичним шутем за три. Звезда је у задњој четвртини успела да престигне Валенсију по броју убачених шутева и да оде на двадесет поена предности.

Најефикаснији у победи црвено-белих били су Фелдин са 30 поена, Рочести је постигао 17, а Лесор 16 поена. Бјелица је додао 12, а Енис 11 поена. Код гостију, истакли су се Мартинез са 22 и Грин са 16 поена.