Звезда до прве победе у неизвесној завршници

Кошаркаши Црвене звезде успели су да победе екипу ФМП-а у првој утакмици финалне серије резултатом 84:83 (24:25, 14:11, 18:25, 28:22). Меч је одлучио Џејмс Фелдин тројком неколико секунди пре краја, али је и гостујући састав имао прилику да поведе уз звук сирене преко Пота који је промашио.

Након што су обе екипе шутерски биле расположене у првој деоници, у другој се гледала другачија, тврђа кошарка па је на полувремену Звезда имала само два поена предности.  Друго полувреме донело је резултатску клацкалицу, али је средином треће деонице ФМП успео да дође до осетније предности. Гости су одолевали бројним притисцима Звезде и предност од пет поена унели у завршницу меча. Ипак Звезда је успела прво на крилима Рочестија да анулира ту предност, па се у последњи минут ушло у драматичну завшницу.

Фантастичну утакмицу одиграо је Тејлор Рочести који је на овом мечу постао први странац у историји Црвене звезде са преко 1000 поена у једној сезони. Пре њега, то су успели легендарни Драган Капичић, Милан Гуровић, Небојша Илић, Игор Ракочевић и у новијој историји Бобан Марјановић. Рочести је меч завршио са дабл-дабл учинком – 21 поен и 12 асистенција. Поен више од њега убацио је Ален Омић који је придодао и пет скокова.  Фелдин је убацио 12 поена. У пораженој екипи Немања Ненадић је постигао 19 поена, Марко Јеремић 18, а Стеган Пот 12.