Звезда дочекује Дунав на старту Суперлиге

Kошаркаши Црвене звезде играју у суботу од 18 часова први меч групе А Суперлиге против Дунава. Улаз на трибине слободан, бесплатне карте делиће се испред благајне од 14 часова. Дођите да још једном поздравимо шампионе АБА лиге!

Kошаркаши Црвене звезде мтс отварају сезону у Суперлиги у суботу премијерном утакмицом у групи А.

Први меч у овом такмичењу црвено-беле очекује у суботу од 18 часова против екипе Дунава из Старих Бановаца у дворани „Александар Николић“.

Екипа Црвене звезде налази се у групи А са екипама Дунава, ОKK Београда, Златибора, ФМП-а и Борца.

Очекивања пред старт Суперлиге изнео је тренер Црвене звезде Милан Томић и рекао је да је његов тим освајањем титуле у АБА лиги остварио главни циљ, али да жели и трофеј у Суперлиги Србије.

„Остварили смо један циљ, освојили смо АБА лигу и обезбедили пласма у Евролигу, али то не значи да треба да престанемо да радимо, већ да будемо још спремнији, концентрисанији јер желимо да освојимо домаћу лигу. Јесмо остварили успех, али славили смо један дан, а сада мора да се ради“, нагласио је Томић.

Томић је истакао да његовој екипи неће бити тешко да се прилагоди на Суперлигу после напорног досадашњег дела сезоне.

„Не видим да је проблем што практично из једног такмичења улазимо у друго јер се тиме не нарушава континуитет и хемија екипе, имамо 12 играча спремних да дају максимум. Са друге стране, остале екипе имале су времена да се потпуно освеже, опораве и можда и да припрема нешто ново другачије у односу на оно што смо видели до сада“, истакао је Томић.

Пред почетак Суперлиге, Томић је одлучио да не рачуна на повређене Џоа Регленда и Стратоса Перпероглуа, као и центра Мајка Цирбеса.

„Одлука о скраћењу списка играча је била – двојица повређених и Мајк Цирбес. Таква одлука је донета због хемије екипе и то је моја одлука јер сматрам да је то најбоље за тим. Нисмо се емотивно испразнили и физички, свако треба да ради свој посао, сезона траје, имамо још месец и по дана да одрадимо посао. Радимо даље, играчи су освежени добили су два дана слободно, напунили су батерије и биће спремни“, истакао је тренер Звезде.

КК Црвена звезда одлучио je да отвори трибине дворане, а бесплатне карте за трибине преузимаће се од 14х испред благајне хале „Александар Николић”.

За све који желе да гледају утакмицу из партера, ложа или поред терена, продаја карата за те секторе вршиће се на благајни хале од 14 часова.