Црвена звезда двокораком у 7. узастопно финале!

Кошаркаши Црвене звезде су победили и у другој полуфиналној утакмици екипу Партиазан НИС резултатом 81:73. Овога пута победа је остварена пред гостујућим навијачима и против „надахнутог“ притивника, и тиме је изборено 7. узастопно финале националног првенства.

 

Црвена звезда је одлично отворила утакмицу и са неколико отворених тројки дошла до минималне предности. Кошаркаши Партизана су покушавали пре свега да зауставе Звездину прву виолину Рочестог, али је Звезда брзим протоком лопте успевала да лако решава те ситуације. Ипак, бруталним стартом Гагића над Добрићем игра Црвене зевзде је била потпуно пресечена. Након овог тренутка Партизан прави серију од 11:0 и прелази у вођство.

У другом полувремену Партизан успева да одржи минималну предност. Јанковић је на другој страни вечерас одиграо назрелију утакмицу у дресу Црвене звезде и поред повреде која га је мучила ових дана. Њему се у задњој четвртини прикључује и Рочести који после дужег времена пружа партије какве се од њега и очекују. Управо је његовом тројком уз фаул на три минута пре краја Црвена звезда дошла до 6 поена предности, што је испостваиће се био и кључан моменат на мечу.

Црвена звезда је основну предност стекла у чак 18 офанзивних скокова, али многим другим статистичким елементима. Однос у индексним поенима 93:65 у корист Црвене звезде довољно осликава разлику ривала у свим кошаркашким елементима. Тејлор Рочести је предводио листу стрелаца са 23 поена уз фантастичне проценте шута и укупним индексом корисности 30. Свакако треба истакнути и фантастичну партију Стефана Јанковића 16 поена као и Добрића са 10. Црвена звезда у финалу очекује победника дуела ФМП – Борац.