ЗВЕЗДА ХВАТА РИТАМ: Игокеа немоћна у Пиониру!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Игокее у оквиру АБА лиге, на домаћем терену, резултатом 85:80. Најефикаснији у нашем дресу били су Рочести (20 поена) и Лесор (11 поена), док је код гостију најзапаженији појединац био Роберт Рикић (23 поена).

Овог понедељка меч у редовима Црвене звезде почели су Рочести, Дангубић, Добрић, Бјелица и Лесор. Најефикаснији Звездин играч, Тејлор Рочести, својим поенима је отворио меч, али већ на старту утакмице навијачи су видели прво узбуђење, и то оно негативно – приликом једне акције и добре транзиције нашег тима, Матијас Лесор је закуцао и том приликом незгодно пао тако да је морао кратко да оде у свлачионицу како би му се указала помоћ. Вероватно је и ова негативна ситуација утицала на младог Звездиног центра који је пуно критика због своје одбране примао од тренер Алимпијевића. Звезда је користила брзу игру на квалитетан начин, добро је протицала лопта и добро смо играли у транзицији што нам је омогућавало да постепено градимо предност.

На одбрамбеној страни терена имали смо проблема са унутрашњом одбраном, те је Рикић врло брзо дошао до пристојног поентерског учинка, а Алимпијевић је на позицији пет ротирао и Лесора и Антића и Јовановића. Прва деоница окончана је учинком 22:19 за наш тим.

У наставку су наши момци наставили са квалитетном нападачком игром, главни диригент наше навале био је Рочести са 15 поена који је махом квалитетним улазима са леве стране задавао проблеме играчима Игокее. Звезду у првом полувремену шут за три није нарочито служио (3/12), али смо зато имали добар проценат шута за два поена (16/25). Још једна разлика у првом делу игре биле су грешке, углавном гостију које је Звезда искусно материјализовала – 14 поена постигли смо из грешака гостију, док је Игокеа само два поена постигла после грешака на нашој страни терена. У једном моменту наша предност нарасла је на максималних +15 (45:30), док је до краја првог полувремена Игокеа преко Радивојевића и Рикића (13 поена) успела да смањи предност на +10 (48:38) што је уједно био и коначан резултат после две четвртине.

У наставку игре Игокеа је постепено почела да хвата ритам и унутрашњом игром све више и више топила предност Црвене звезде. Рикић, Љубичић и Милошевић су својим двоцифреним поентерским учинком вукли свој тим и до -3 када је Алимпијевић тајм аутом морао да сече налет гостујуће екипе. За разлику од неконстантног првог полувремена, Лесор је у наставку игре деловао знатно боље и све је више био присутан на паркету. Звезда није губила главу и није дозволила ривалу да до краја угрози стечену предност, те се како је време одмицало враћала на двоцифрену предност.

Алимпијевићу ће сасвим сигурно бити значајно то што је Звезда на данашњем мечу може да игра јако добру транзицију, која пре свега произилази из добре одбране, али је такође јасно да ће то морати да се дешава у континуитету, и то на јачим мечевима. Посебне овације на вечерашњем мечу добио је борбени Дејан Давидовац којег је било свугде по терену – квалитетна утакмица Давидовца више није никакво изненађење, већ стандард, што је за тренера Алимпијевића велико отровење и потенцијално ново оружје у наставку сезоне.

До краја утакмице није било већих узбуђења, па је данашњи сусрет завршен тријумфом црвено-белих резултатом 85:80.