ЗВЕЗДА ИДЕ У ЛОНДОН: Хладне главе и срца лавова!

Црвено-бели у четвртак увече настављају такмичење у Лиги Европе утакмицом против Арсенала у Лондону. Сећања на београдски пораз у последњим минутима и даље су свежа као да се меч играо синоћ, а утисак који нас све држи је да Звезда, уз храбру и паметну игру, може да остане непоражена.

Прва три меча групне фазе Лиге Европе су за нама, а Црвена звезде, после деценијског одсуства из групне фазе, има по једну добијену, нерешену и изгубљену утакмицу. Чини се да је у групи Х Келн изгубио сваку шансу за пролаз даље, али итекако би могао да утиче на борбу за друго место, јер би евентуалним тријумфом на свом терену против БАТЕ-а Црвеној звезди учинио огромну услугу пред „меч за пролаз“ у Белорусији. Ипак, мисли Црвене звезде би, пре свега, требало да буду усмерене ка Лондону и утакмици против Арсенала који би, претрпан обавезама и тешким мечевима у домаћем шампионату, поново могао да „промеша карте“ и изведе комбинованији састав који је у последњим минутима утакмице у Београду успео да избори победу.

Црвена звезда је искуснија за једну велику утакмицу против топ европског ривала, који је са максималних девет бодова из три утакмице практично једном ногом већ у нокаут фази. Наравно, не очекујемо да Венгерова чета спусти ручну, заправо бисмо могли да очекујемо да сви они који добију шансу, а нису до сада били у првом плану, загризу како би се доказали шефу струке и једном од најпознатијих светских стручњака, али и поред тога Црвена звезда нема никаквог разлога за страх и панику.

Црвеној звезди би овај меч могао јако пуно да значи, јер би евентуалним бодом (или бодовима) осокољена ишла у Белорусију на мегдан БАТЕ-у што би, према свим параметрима, требало да буде меч који ће директно одлучивати о проласку даље и презимљавању у Европи. Звезда има силан мотив у четвртак од 21:05, има ту и елемената славне историје и чувеног „мука у Лондону“ који би поново могао да оживи и подсети европско фудбалско поднебље да се Црвена звезда враћа – у великом стилу.

Момци Владана Милојевића већ осећају на својим ногама терет тешког темпа, али за утакмице попут овакве се живи. Тада сваки умор престаје, сваки бол постаје неосетан и једино што је важно је 90 и више минута на трави стадиона Емирејтс. Звезда мора да буде храбра и мирна, мора поново тркачки да испарира славном ривалу и да држи концентрацију до краја утакмице. Срећа која је изостала у Београду могла би да се врати у Лондону…