Звезда игра за изједначење у финалу!

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у првој утакмици финалне серије Суперлиге у Шапцу, а сутра од 17 часова и 30 минута на базену „Милан Гале Мушкатировић“ играју за продужетак финалне серије, повратак у Шабац и наставак сна о враћању шампионског пехара у клупске витрине.

Фото: ВК Шабац

Црвено-бели су упркос вођству у Шапцу на полувремену поражени у првој утакмици финала. Трећа деоница била је кобна за Филиповићев тим. Шабац је по други пут у сезони изашао као победник из међусобног сусрета и сада га само једна победа дели од дупле круне и прве титуле државног првака.

Ватерполисти Звезде налазе се у незавидној ситуацији и мораће да одиграју знатно боље у односу на прву финалну утакмицу са Шапчанима. Звезда је током сезоне навикла своје навијаче на променљиве партије. Црвено-бели су играли од сјаја до очаја и назад. Неке од најбољих утакмица Звезда је одиграла против Југа, Егера, Партизана и Радничког у Београду пред својим навијачима, али је показала и да уме да изненади фаворита на страни, а управо је то био случај у утакмици између Звезде и Шапца у  Регионалној ватерполо лиги.

Пред Звездом и звездашима је највећи испит у текућој сезони, прилике за поправни нема. Победа је императив ако црвено-бели желе до трофеја, баш као што је била и пре шест година, када је златна генерација ВК Црвена звезда 1. јуна 2013. године постала шампион Европе. Истог датума шест година касније, за продужетак финалне серије ватерполистима Звезде биће неопходна подршка са трибина као тог 1. јуна када је Звезда освојила Лигу шампиона.

Сви на базен!