Звезда је квалитетнији тим, Боаћи топ стрелац и помрачење свести капитена

Главни утисци са првог меча дугог кола квалификација за Лигу Европе у РСБ Троуглу. 

ЗВЕЗДА ЈЕ КВАЛИТЕТНИЈИ ТИМ

Црвена звезда је квалитетнији тим од Иртиша. То је главни утисак прве утакмице другог кола квалификазија за Лигу Европе и црвено – бели су сами криви што у Београд не доносе капитал од једног или више голова. Звезда је током већег дела добро контролисала меч. Сем пар ситуација у првом делу утакмице, када смо више због неке наше нервозе упадали у проблеме, наш противник нам није задавао потешкоћа у наставку меча. Поготово је друго полувреме изгледало сигурно, где се стиче утисак да нам Иртиш не би дао гол до „прекосутра“.
Црвена звезда следећег четвртка мора потврдити да је боља од ривала. Играће меч на свом терену, надамо се пред добро испуњеним трибинама, и да ће се победом пласирати у наредну рунду такмичења. Момци у црвено – белим дресовима морају бити максимално скоцентрисани током целог меча, пошто се грешке и „поспаност“ скупо плаћају у Европи. Нарочито од наредног кола када нам за ривала буде дошла много озбиљнија екипа него што је садашњи ривал у другом колу.

БОАЋИ ТОП СТРЕЛАЦ

Ричмонд Боаћи је на старту нове сезоне у „killer“ моду и играч који се највише пута нашао у РСБ Троуглу. Популарни „Ричи“ је то итекако заслужио својим издањима, који из недеље у недељу увесељава милионе звездиних навијача својим поготцима. На три утакмице у квалификацијама за Лигу Европе, уписао се пет пута у листу стрелаца и тренутно је најбољи голгетер такмичења. Иза њега са четири поготка су Гоху из Каирата, Јакоб Поулсен из Митјиланда и Марко Шћеповић из Видеотона.
Иако није имао неки запажен утисак, Боаћи је успео да постигне гол и Звезди донесе добар резултат пред реванш у Београду. Може се констатовати да Црвена звезда има нападача европске класе, којем је потребан минималан простор за постизање гола. То ће итекако бити важно у наставку такмичења, када Звездин егзекутор може бити тај тас на ваги у корист нашег тима.

ПОМРАЧЕЊЕ СВЕСТИ КАПИТЕНА

VOZDOVAC vs CRVENA ZVEZDA
Beograd, 04.12.2016.
foto: Nebojsa Parausic
Fudbal, Vozdovac, Crvena zvezda xyz

Невероватно на какав начин је Звезда испустила предност. Водили су црвено – бели од старта другог полувремена, контролисали су утакмицу и само се чекао последњи звиждук румунског судије, па да играчи Звезде подигну високо руке у вис. А онда се догодио 92. минут и несхватљив потез капитена Анђелковића?! Лопта која је одскочила на ивици казненог простора и која је била у сигурном простору, без икакве опасности по наш гол, дошла је до капитена нашег тима који ју је ударио руком?! Из чиста мира, сам без противничких играча око себе. Овакве грешке скупо коштају у Европи и не смеју да се догађају екипама које гаје амбиције да направе нешто више. Поготово је несхватљиво, да играч са толико богатим искуством попут Анђелковића, реагује на овакав начин. Забрињава што се ово догађа већ други пут у пар месеци, да омалени бек овако кардинално погреши. Добре партије које пружи у нападу, анулира великим грешкама у дефанзиви и самим тим поништи све што је до тада добро урадио. Поготово што је његов примарни задатак да сачува нашу мрежу.
Мораће леви бек да озбиљно подигне коцентрацију на виши ниво, пошто се лако може десити да изгуби место у стартној постави након оваквих грешака.