Звезда је прва! Фелдин се вратио, рутински са ФМПом

Кошаркаши Црвене звезде савладали су ФМП у Железнику резултатом 100:77 у утакмици 19. кола АБА лиге и тако три рунде пре краја преузели прво место на табели од Будућности.

Меч који је обележио одличан шут изабраника Душана АЛимпијевића (22/32 за два и 10/19 за три поена) остаће упамћен и по томе што се на паркет после повреде вратио Џејмс Фелдин који је био и најбољи актер меча са 19 постигнутих поена.

Звезда, која је меч почела у петорци Рочести, Лазић, Дангубић, Бјелица, Омић фуриозно је отворила први део игре и након непуних пет минута водила са 12-0. Након тајм-аута који је затражила клупа домаћих, ФМП је успео да успостави игру у нападу, али су Звездини кошаркаши својим сигурним издањем одржавали стечену предност готово читавим током првог полувремена. ФМП је серијом 8-0 пришао на четири поена заостатка пред крај првог дела игре, али су Лазић и Фелдин одбили налет домаћина мини-серијом 4-0, па се на велики одмор отишло са вођством Звезде 43:35.

Победник меча је одлучен крајем трећег периода када је играч утакмице, Џејмс Фелдин везао 10 поена и свој тим одвео на +16 пред почетак последњег квартала. Последњих 10 минута представљали су формалност, а Звезда је после МЗТа и Партизана уписала и трећу стотку у АБА лиги ове сезоне.

На крају 100:77 за 16. победу и прво место на табели.