Звезда је сама себи највећи непријатељ… Али и пријатељ

Тренер Звезде рекао да је између две утакмице најтеже било на тимском састанку.

После пораза у првом мечу. резултатом 76:80, Црвена звезда мтс победила је Будућност у другој утакмици, изједначила на 1:1 и то значи да ће се у Подгорици дефинитивно играти и у петак од 20 часова и у суботу од 21 час (ТВ Арена спорт).

После првог меча и заслужене победе Будућности, тренер Црвене Звезде, Душан Алимпијевић је обећао боље издање своје екипе.

„Као што је у понедељак Будућност желела више победу и играла боље и заслужено победила, мислим да смо данас исто то урадили ми. Поносан сам на играче, због свега што су јако добро изнели у ова 24 сата и показали изузетну менталну зрелост. Искључиво они су заслужни што смо данас победили. Урадили смо минималне ствари у односу на прошлу утакмицу, само смо избацили панични ‘свич’ који смо имали у првим секундама напада, који је у понедељак дошао као последица мало веће тензије која се створила око утакмице…  рекао је шеф струке црвено-белих.

Он наглашава да је до тријумфа стигла екипа, и то јер су сви појединци били концентрисани:

– Појављује се увек неки нови појединац, не мора на мали број поена да буде битно да ли је некога ишло или не по питању кошгетерског учлнка. Добро смо извршавали задатке, добра је била енергија свих играча, пре свега концентрација, и то је учинак. Сјајно смо контролисали скок (41-29) и то је битно у оваквим утакмицама. Данас искоче једни, сутра други, битно је да нађемо пут до победе. Не верујем да ће бити много другачије у Подгорици, Будућност је такође сјајно одиграла, знамо каква ће се атмосфера направити тамо, очекује се од њих да добију две утакмице доле

Упитан је Алимпијевић и „Како вратити Милка Бјелицу у форму?“, а он је дао одговор проткан оптимизмом:

– У много ситуација ове сезоне показало се да смо сами себи највећи непријатељ и највећи пријатељ. Устајали смо и падали, морамо да се боримо, то је обавеза сваког играча. Изузетно нам је важан Бјелица, верујем у њега и његов повратак.

Када је реч о квалитету кошарке услед ритма играња дан за даном, односно четири меча у шест дана, сматра да су последице и те како видљиве већ сада:

– И ми и они смо погодили само по четири тројке. Радује ме што смо добили унутрашњу игру, оба центра на била на високом нивоу, ако буде њихова игра константна, даће доста простора.

Да ли ће Звезда бити комплетнија у Црној Гори?

„Перо Антић иде са нама за Подгорицу, па ћемо видети. Није његов зглоб у најсјајнијем стању. Путује са нама и видећемо то на дан утакмице“.

Да ли је, на основу виђеног, најреалније да финална серија „оде“ у мајсторицу?

„Бићу задовољан да освојимо титулу на било који начин. Будућност игра одлично ове сезоне, мислим да смо и ми заслужили да исто овако излазимо из ових утакмица, као победници, немам ништа против и да се заврши у петој у ‘Пиониру’, на било који начин, само да ми будемо прваци ове лиге“, додао је Алимпијевић.