Звезда кроз квалификације тражи пут до Лиге шампиона!

ВК Црвена звезда одустала је од загарантованог места у Лиги шампиона због трошкова, али ће црвено-бели кроз квалификације покушати да се пласирају у елитно такмичење којег су били део протекле сезоне. Након одржаног жреба, Црвена звезда је сазнала ривале у првој фази квалификација, а квалификациони турнир ће се одржати у Србији.

Фото: ВКЦЗ

Вататерполисти Црвене звезде играће у групи „А“, а домаћин квалификационог турнира у Србији биће екипа Шапца, прошлогодишњи првак државе и освајач дупле круне. Турнир ће се у Шапцу одржати од 29. августа до 1. септембра.

Прва четири места воде у наредну фазу, а поред Звезде ће се у групи „А“ такмичити домаћин квалификационог турнира, екипа Шапца, Динамо из Москве, грчки Аполон, Галатасарај и румунска Орадеа. Барселона ће бити домаћин групе „Б“, а поред домаћина за пролаз даље ће се борити Синтез Казањ, Стеауа, ПАН, Енка и Бања Лука.

У другу фазу пласираће се по четири најбоље пласиране екипе из обе групе. Други квалификациони турнир одржаће се од 13. до 15. септембра. Тимове који прођу први квалификациони турнир сачекаће Јадран Сплит, Бреша, ОСЦ, Вуљагмени, Тераса, Стразбур, ОСЦ Постдам и Локомотива Тбилиси. Формираће се четири групе, а по два најбоље пласирана тима из сваке групе обезбедиће пласман у трећи круг квалификација.

Директни учесници Лиге шампиона су: Про Реко, Олимпијакос, Југ, ХАВК Младост, Ференцварош, Солнок, Јадран Херцег Нови, Барселонета, Шпандау, Хановер, Марсељ и Динамо Тбилиси, као и четири тима из квалификација.