ЗВЕЗДА НА МАЛТИ: Време за Аџића и Рачића?

Гостовањем малтешкој Флоријани у оквиру реванш меча првог кола квалификација за Лигу Европе (20:30 часова), момци у црвено-белим дресовима требало би да резервишу карту за далеки Павлодар, у случају да екипа Иртиша материјализује предност из првог меча против бугарског Дунава Русе.

Експедиција Црвене звезде допутовала је на Малту јуче у поподневним часовима, и према информацијама наших специјалних извештача, нашу екипу дочекало је јако лепо време и пријатна атмосфера. Црвено-бели су у вечерњим часовима одрадили тренинг на стадиону Хибернијанса на којем ће и бити одигран вечерашњи меч, а као што смо могли да очекујемо, шеф Милојевић крио је карте за овај меч.

Звезда долази са три гола предности на Малту и квалитетнијим игарчким кадром, али то никако неће и не сме да буде разлог за било какво опуштање. Познавајући озбиљан менталитет и приступ послу тренера Милојевића, од наших играча тражиће максимално залагање као да не постоји предност стечена на Маракани. Кадровска ситуација у нашем тиму је таква да би Звезда вечерас могла мало и да експериментише са саставом, с обзиром на чињеницу да је Мичел Доналд остао у Београду како би утаначио детаље трансфера са турским Генчлербирлигијем. Изостанак популарног Мича могао би да отвори простор младом Рачићу који би на евросцени могао да покаже да ли је калибар за Звездин дрес и да ли је спреман да оправда поверење и очекивања од њега као предводника наредне генерације Звездиних бисера које би клуб у наредном периоду требало да афирмише. Евентуална алтернатива од првог минута могао би да буде легендарни Неша Милијаш, чија су два прекида у другом полувремену прве утакмице директно довела до повећања предности на 2:0 и 3:0.

Још једна дилема око састава јавља се на крилним позицијама где за два места конкуришу Срнић, Руиз, Милић и Аџић. Славољуб Срнић је човек од великог поверења тренера Милојевића и за очекивати је да он буде део тандема са Филипом Стојковићем на десној страни, а на левом боку остаје дилема између стартера Милића и Аџића, односно Руиза. Било би лепо видети младог Аџића од старта на мечу у којем Звезда има простора да „баци у ватру“ младе снаге, а Аџић је управо једна од њих која би Звезди у блиској перспективи могла да донесе много. Црвено-бели су се мучили са креацијом у првом полувремену првог меча, а Аџићева луцидност и добра игра 1 на 1 могли би да дају велику предност нашем нападу, с обзиром на то да су бокови малтешке екипе једна од њихових најслабији тачака.

Утакмица Флоријана-Звезда игра се у 20:30 часова, а све навијаче позивамо да остану уз РСБ како би пратили данашњи меч и први сазнали састав Црвене звезде за вечерашњу утакмицу.