Звезда након продужетка поражена у финалу Купа Радивоја Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у финалу Купа Радивоја Кораћа од Партизана резултатом 85:84 након продужетка.

Зведа је меч почела у измењеној петорци у односу на раније утакмице. Меч су стартовали Џенкинс – Берон – Лазић – Куриџа – Штимац. Утакмицу је својим поенима отворио Владимир Штимац. Партизан је прва 3 минута утакмице био без поена, али је онда направио серију 5:0 и први пут повео на утакмици. Након поена Мозлија са линије за слободна бацања Партизан је дошао до предности од 12:6 на 3 минута до краја прве четвртине. Кевин Пантер је по уласку у игру одмах погодио тројку и смањио предност Партизана на 12:9. Партизан је серијом од 6:2 дошао до максималних +7. Лорензо Браун је постигао своје прве поене на 2 секунде пре краја прве четвртине, али је Загорац на другој страни погодио једно од два бацања и на тај начин је окончано уводних 10 минута резултатом 19:13 у корист Партизана.

Друга четвртина је почела слично првој. Звезда ју је отворила поенима, Партизан се мучио у уводним нападима што црвено-бели нису искористили па је Партизан серијом од 4:0 отишао на +8 (23:15) након чега је Драган Шакота затражио тајмаут. Из тајмаута Звезда је поентирала за 3 поена преко Лоренза Брауна. Управо је Браун био и поентерски најрасположенији играч црвено-белих са 11 поена. Успела је Звезда до краја полувремена да спречи Партизан да оде на двоцифрену предност и одлепи се, а уз то је пропустила и неколико прилика за потпуно изједначење. На петнаестоминутни одмор се отишло са предношћу Партизана од 34:31.

Друго полувреме је почело полагањем Николе Јанковића након чега је Драган Шакота добио техничку грешку, а Волден је реализовао слободно бацање. Прве поене за црвено-беле у другом полувремену постигао је Гист, а уз то је и фаулиран био па је имао и додатно слободно бацање. Партизан је одржавао благу предност у уводним минутима треће четвртине, а Звезда поново није искористила неколико шанси да изједначи резултат. Пришла је Звезда на поен заостатка након нешто више од 4 минута игре, али је Партизан постигао две везане тројке и отишао на +7 (45:38). Успела је тада Звезда да узврати серијом 5:0 и поново приђе на -2, а након реализованог једног слободног бацања Штимца и на -1 (45:44). Са друге стране је Мозли узвратио истом мером, а у следећем нападу је Звезда преко Пантера коначно успела да дође до изједначења (46:46). Ипак, Загорац везује две тројке и одводи Партизан на +6, Џенкинс је у последњем Звездином нападу у трећој четвртини успео да врати једну тројку и на тај начин постави коначних 52:49 пред одлучујућих 10 минута.

Последњу четвртину је поенима отворио Кевин Пантер, а у следећем нападу се Новица реванширао истом мером (54:51). Након тројке Пејџа Партизан је отишао на +6, а на другој страни Кевин Пантер је био фаулиран на шуту за 3 поена, а реализовао је сва 3 слободна бацања. У следећем нападу Штимац је добро реаговао у одбрани и блокирао Пејџа, док је Гист у нападу поентирао након офанзивног скока и приближио Звезду на поен заостатка. Успела је Звезда да победе по први пут још од прве четвртине после добре дефанзивне реакције Гиста и Џенкинса и лаких поена у контри. Испустила је Звезда неколико прилика да повећа вођство, а Партизан је преко Волдена са линије за слободна бацања повратио +1. Лорензо Браун је тада погодио битну тројку и одвео Звезду на +2, а након полагања Берона црвено-бели одлазе на +4 па је Тринкијери морао да реагује тајмаутом. Партизан је из тајмаута успео да погоди тројку преко Корија Волдена. Након тројке Пејџа Партизан је изједначио резултат, али је Берон тројком поново Звезду одвео на +3 на 2 минута до краја (69:66). Добру одбрану су одиграли црвено-бели у следећем нападу, а након куцања Џејмса Гиста из офанзивног скока Звезда одлази на највећих +5 (71:66). У завршници утакмице прво је Јарамаз приближио Партизан на -3 (73:70), али је Давидовац тројком одвео Звезду на +6 на 30 секунди до краја утакмице. Пејџ је поентирао уз фаул и вратио разлику на један посед. Давидовац је био сигуран са линије за слободна бацања и одвео Звезду на +5, али је Пејџ погодио тројку и приближио Партизан на само -2 на 7 секунди до краја утакмице.  Пантеру је у следећем нападу свиран фаул, а Пејџ је са линије за слободна бацања донео Партизану продужетак.

Продужетак је сјајним закуцавањем отворио Џејмс Гист на асистенцију Билија Берона, а Јарамаз је донео изједначење са линије за слободна бацања. Након још 5 везаних поена Јарамаза Партизан је отишао на +5, али је Звезда са линије за слободна бацања пришла на поен заостатка. Имала је Звезда и 2 напада за вођство, али непрецизни су прво били Браун, а онда и Берон. Мозли је у следећем нападу промашио оба слободна бацања, а Звезди је остало 14 секунди за папад. Браун није погодио полагање за победу па је Партизан освојио куп.