Звезда не доводи замену Јовичићу, Ле Талек ће имати испит каријере?

Премало времена за довођење и адаптирање потенцијалне замене Јовичићу највероватније ће значити нову селидбу француског универзалца против руског Краснодара, а можда и вечерас у Сурдулици

Спортски сектор Црвене звезде донео је одлуку да, након неуспеле позајмице Срђана Мијаиловића из Криле Совјетов, не доводи замену за Бранка Јовичића. Главни аргумент у овој ситуацији је да нови играч неће имати довољно времена да се у потпуности адаптира на тактичке замисли шефа стручног штаба Црвене звезде, Владана Милојевића, што отвара дискусију о томе са којим тимом ће Звезда да изађе на мегдан скупоценом тиму руског Краснодара?

Вечерашњи меч у Сурдулици могао би да понуди одговор на то питање, у случају да се у везни ред, као парњак Мичелу Доналду, врати Дамијан Ле Талек. Француз би се тако поново селио са позиције на позицију, и то након што се усталио континуитетом добрих партија на месту штопера. Нема сумње да би то био доста рискантан потез, имајући у виду да ће највећи терет да падне на бившег полазника елитне фудбалске академије у Клермонферану, који ће имати главни задатак да ради све оно чиме је Бранко Јовичић за кратко време одушевио Звездину публику – да буде бескомпромисни борац који ће „чистити све пред собом“ и на тај начин веома помоћи свом тиму да преброди последњу препреку пред пласман у групну фазу Лиге Европе. Такође, евентуална селидба Ле Талека у везни ред (претпоставка је да ће Ле Талек добити предност на тој позицији у односу на Гобељића и Рачића) аутоматски ће значити и нову измену на позицији штопера – као први кандидат намеће се златни „Орлић“ Срђан Бабић, који би тако чинио тандем високих штопера са искуснијим Вујадином Савићем.

Дани одлуке су пред шефом Милојевићем, а вечерашњи састав и меч у Сурдуилици могао би да послужи као генерална проба која ће навијачима отклонити дилему око тога ко ће играти уместо повређеног Бранка Јовичића.