Звезда не зна за пораз, Андора пала у Пиониру!

Кошаркаши Црвене звезде су славили у 3. колу Еврокупа резултатом 85:79. Црвено-бели су били бољи од Андоре пред око 5 000 гледалаца и убележили трећу победу у три кола у европском такмичењу.

 

Пре почетка су Оливеру Стевићу и Дилану Енису уручени поклони. Меч је поенима отворио Микеле Витали, који је у уводним минутима био креатор игре Андоре. Након комбинације Регленда и Цирбеса, Звезда је забележила прве поене у овом сусрету. Мучила су се оба тима да поентирају све док Мо Фаје није тројком донео прво вођство Звезди на овом мечу. Узвратио је Албиси полагањем, а Мо Фаје је одговорио новом тројком. У наредним минутима су Берон и Цирбес били ти који погађају и одржавају предност црвено-белих. Шурна је првом тројком Андоре смањио предност на 14:9, а потом је и Вајтингтон натерао тренера Милан Томића да реагује тајм-аутом. Мучили су се црвено-бели у организацији напада, а гости су у другом делу 1/4 дошли до шута. На крају прве деонице на семафору је стајало 16:17.

Гости су наставили у истом ритму у којем су и завршили прву деоницу. Давид Јелинек је погодио за 3 под фаулом. Огњен Добрић је постигао своје прве поене, али и Звездине у наставку. Расла је предност гостију и достигла рекордних +8. Добрић је одговорио тројком, а након полагања Џоа Регленда, Звезда је смањила на 26:24. Уследила је монструозна блокада Цирбеса, а потом је Регленд тројком Звезди донео нову предност. Наши кошаркаши су након лоших уводних минута и празног хода направили серију од 13:0, а прекинуо ју је Јелинек новом тројком. Раданов је ушао у игру и унео потребну енергију, али и погодио два пута из истог корнера за 3 поена. На серију тројки екипе Андоре, Звезда је узвратила истом мером. Наш тим је постигао три тројке у низу и стигао до десете из двадесет покушаја. А Регленд је полагањем уз звук сирене црвено-белима донео рекордних 11 поена предности. На одмор се отишло са резултатом 44:33.

Џо Регленд је наставио да затрава кош ривала. Погодио је трећу тројку из исто толико покушаја, а затим и положио за 49:35. У наставку је опао темпо. Видљива је била нервоза у оба тима, а Андора је постепено топила предност црвено-белих. Средином четвртине је сведена на 4 поена. Први пут се на паркету нашао Бориша Симанић, који је добио шансу након грешака Фајеа. Милан Томић је био незадовољан игром свог тима, па је уследио нови тајм-аут. Регленд и Оџо су били покретачка снага Црвене звезде, а обе екипе су морале да уложе много труда у тим моментима да би стигли до поена. У финишу је виђена прелепа асистенција Човића за Оџа, а Звезда је пред последњих 10 минута имала 2 поена предности.

Андора је у потпуности истопила Звездину предност, а након полагања Цирбеса и куцања Фајеа, тренер гостију је био принуђен да затражи тајм-аут. Уследила је и нова тројка Фајеа који је погодио под фаулом и одвео Звезду на +7. Андора је константно током меча Звезди дисала за вратом, а улазак Стратоса Перпероглуа је нашим кошаркашима донео смиреност и битну опцију у нападу када се меч ломио. Регленд је новом тројком дефинитивно преломио овај меч у корист црвено-белих. Гост је покушао још једним налетом да стигне предност Звезде, али је Црвена звезда још једном одолела и тријумфовала.