Звезда носи ВЕЛИКИ бод из Лондона!

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са Арсеналом у Лондону резултатом 0:0. Домаћи имали више среће, Боаћи морао да искористи макар једну од две стопостотне шансе. Црвена звезда ремијем добила додатни бод за клупски коефицијент!

Готово идентичан састав извео је Арсен Венгер на „реванш“ меч Звезди, док је Милојевић на терен Емирејтса извео своје најјаче снаге. Звезда је евидентно у утакмицу ушла са мање респекта, били су полетни наши играчи и добро су вршили високи пресинг, док су истовремено своју шансу тражили преко бокова, пре свега преко Радоњића. Није Звездин млади суперстар имао свој добар почетак, али је успевао да се консолидује како је меч одмицао.

На стадиону Арсенала окупио се импозантно велики број Звездиних Делија који су хорски бодрили наш тим. Ношени сјајном песмом и атмосфером, наши момци су долазили до великих прилика, а за њима ће највише жалити Ричмонд Боаћи. Чак две стопосотне, готово непромашиве шансе имао је Звездин центарфор, али је обе промашио. На све то, у првом полувремену, након једне велике гужве у казненом простору, шут главом Вујадина Савића зауставила је пречка!

Фудбалери Арсенала су своје шансе тражили преко средине терена, добро су комбиновали и поново показали да су боље физички припремљени, али им је фалила концентрација у завршници. Ипак, и поред тога су успевали да дођу до својих прилика, а најбољу међу њима је средином другог дела игре пропустио Вилшир, када је Ле Талек херојски одбранио свој гол када је Борјан већ био матиран.

Црвена звезда је освојеним бодом у Лондону себи значајно побољшала ситуацију у групи, али нимало занемарљиво није ни то што су црвено-бели бодом на гостовању Арсеналу укњижили још један бод за клупски коефицијент наредне године, што ће у коначној пројекцији јако пуно значити. Следећи меч Лиге Европе Звезда игра у Борисову, против екипе БАТЕ-а, што ће дефинитивно бити меч који би могао да одлучи питање проласка даељ.

Ускоро опшриније…