Звезда обележила 73. рођендан

У недељу, 4. марта, СД Црвена звезда прославиће 73. годишњицу постојања! Тим поводом, у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ данас је одржана је традиционална свечана приредба на којој су додељења бројна признања и награде за најбоље у претходној години.

фото: фкцз

Догађају је присуствовао велики број прослављених спортиста свих спортских секција Црвене звезде, многобројне легенде црвено-белих боја, али и наравно велики број дечака и девојчица од којих се тек очекује да засијају и наставе славну традицију нашег спортског друштва. Свечаност је уживо преношена и на телевизији Аренаспорт.

Звезди су рођендан честитали и многобројни велики, до сада већ награђивани спортисти, и то путем видео честитке која је емитована током саме манифестације. Међу њима су се нашла и бројна фудбалска имена: Владимир Цветковић, Горан Буњевчевић, Немања Видић, Марко Пантелић…

— Желим да свим Звездашима честитам 73. рођендан, да у име свих Звездаша честитам носиоцима награда на резултатима који су обележили 73. годину постојања Црвене звезде. Прошле године су славу Црвене звезде преносили и у Европу и свет. Фасцинантно је шта све Звезда остварује за ових 73 година. Претходне године смо освојили 37 амционалних титула, 19 у сеиорској и 18 у млађим категориујама. Имамо и два светска првака, и свака генерација и свака наша година је доносила посебан резултат. Звезда је светло које се не гаси, које обасјава не само нас у Србији, већ повремено и цео свет, и преноси славу не само наших спортиста него и нашег народа и наше државе. Зато хвала свима, живела Звезда, живела Србија — рекао је Петар Шкундрић.

Фудбалски клуб Црвена звезда добио је специјално признање за пласман у групну фазу Лиге Европе, као и за пласман међу 32 најбоља клуба у такмичењу. Награду је у име клуба примио генерални директор Звездан Терзић који се том приликом захвалио и рекао да је признање додатни стимуланс да ФК Црвена звезда буде још бољи.

Награду „црвено-бело срце“ добио је тренер фудбалског клуба Владан Милојевић, за све учињено у претходном периоду, остварене резултате и атмосферу коју је створио како међу играчима, тако и у целом клубу.

Награду за животно дело добила је четврта Звездина звезда Владимир Петровић Пижон. Њему је признање уручио Драган Џајић, трећа Звездина звезда.

И ове године, награду за пословног партнера године добила је компанија Газпром Њефт.

Све награде:

Најбољи пионир: Никола Тошић (аутомобилизам-картинг);
Најбоља пионирка: Ана Радуловић (пливање);
Најбољи пионирски клуб: одбојкашки клуб;
Најбољи кадет: Лазар Васић (кошарка);
Најбоља кадеткиња: јована Делић (атлетика);
Најбољи кадетски клуб: хокејашки клуб;
Најбољи јуниор: Бојан Кличарић (куглање);
Најбоља јуниорка: Невена Наумчев (кошарка);
Најбољи јуниорски клуб: тениски клуб;
Најбољи тренер младих: Игор Гајић (карате);
Специјално признање: фудбалски клуб;
Специјално признање: женски ватерполо клуб;
Специјално признање: женски кошаркашки клуб;
Медијска личност: Душан Албијанић;
Црвено-бело срце: Ивана Ћоровић (женски ватерполо);
Црвено-бело срце: Владан Милојевић (фудбал);
Акција године: „Веслај за своју школу“
Најбољи тренер: Ненад Перуничић (рукомет);
Пословни партнер: Газпром Њефт;
Специјална плакета: Александар Дјууков;
Пословни партнер: Компанија МБ:
Награда за животно дело: Ана Аврамовић (одбојка);
Награда за животно дело: Владимир Петровић (фудбал);
Најбоља спортисткиња: Диана Дабетић (кик бокс);
Најбољи спортиста: Немања Мајдов (џудо);
Најбољи клуб: кошаркашки клуб;