Звезда од трансфера ове зиме приходовала скоро 5 милиона евра!

Фудбалски клуб Црвена звезда током зимског прелазног рока ради на ангажовању квалитетних играча како би Милојевић имао тим који ће бити кадар да освоји дуплу круну, али и да има формиран тим за квалификације за Лигу шампиона и „напад“ на групе. Упоредно управа клуба ради на растерећењу играчког кадра, а на име трансфера је Црвена звезда током зимског прелазног рока приходовала 4,7 милиона евра.

Црвено-бели су ове зиме највише инкасирали од трансфера Милоша Дегенека. Дошао је без помпе, а током сезоне је постао један од најважнијих „шрафова“ Милојевићеве „машинерије“. Играч који је у историји стигао најбрже до 30 наступа у Звездином дресу, стуб одбране тима који је „млео“ противнике, оставио Ливерпул на коленима и био креатор преокрета у Салцбургу, после само 6 месеци проведених у редовима шампиона Србије променио је средину. Из Црвене звезде прешао је у Ал Хилал, а Звезди је на име обештећења припало 3,6 милиона евра.

Дегенек није једини битан играч који је напустио Звезду ове зиме. „Кичма и душа“ Милојевићевог тима, играч који је „дириговао“ Звездином игром и пленио на терену, Ненад Крстичић, такође је ове зиме напустио клуб. Београд је заменио Атином, црвено-бели дрес жуто-црним, а клуб који је наступао у овогодишњој Лиги шампиона тимом из Грчке, који се баш као и Црвена звезда после дуго година вратио у елитно друштво. Трансфер из Црвене звезде у атински АЕК износио је 500 хиљада евра.

Црвена звезда је ове зиме зарадила по 300 хиљада евра на трансферима два бескомпромисна борца која су дејствовала по боку, а њихове асистенције и голове у квалификацијама и групама Лиге Европе и Лиге шампиона ће се памтити. Немања Милић је из Црвене звезде прешао у БАТЕ Борисов, док је други Звездин војник и дете овога клуба, Славољуб Срнић, отишао из вољеног клуба у Лас Палмас.