Звезда одушевила своје легенде

У време изолације свака помоћ старијима је од великог значаја. КК Црвена звезда своју величину доказује и односом према људима који су писали историју кошаркашке секције у обе конкуренције. Наиме, запослени у клубу су обишли Софију Пекић и Владислава Лалета Лучића, који због старосне границе нису у могућности да изађу по основне потрепштине, и уручили им пакет са неопходним намирницама. Ово је одушевило не само њихов двоје него целокупну Звездашку јавност – браво!

Софија Пекић није крила задовољство:

“Баш су ме затекли и одушевили посетом, верујем као и све остале који су старији од 65 година. Ми смо ‘привезани’ као у оним каубојским филмовима. Дошли су, донели су ми одређене потрепштине и рекли да су ту за све што ми треба”, рекла је за портал Нова Софија Пекић, шампионка Европе са Звездом из 1979. године. “Сјајна им је идеја и хвала им што су ме се сетили. Донели су неопходне маске, рукавице, бело брашно, свашта нешто… И ми смо на неки начин део Звездине породице, нешто смо и ми уткали у Црвену звезду. Ситуација је деликатна и лепо је што хоће да помогну”, скромно ће Софија Пекића.

Лале Лучић је такође био одушевљен:

“Својим фантастичним гестом су моју супругу довели до суза, заиста. Много је лепо када неко брине, и то је једна од највећих награда. Захвалио сам се тим сјајним момцима, као и председнику Небојши Човићу кога сам позвао после. Пожелели смо једни другима да се што пре видимо у хали”, каже Лучић за Нову.