Звезда победом против Олимпијакоса отворила АНГТ турнир „Марко Ивковић“

Јуниори Црвене звезде стартовали су победом на овогодишњем АНГТ турниру „Марко Ивковић“ у Београду. Црвена звезда је у првом колу савладала Олимпијакос, а резултат је био 99:87. 

Фото: ККЦЗ

Јуниори Црвене звезде су у дворани „ФМП арена“ још једном успешно отворили АНГТ турнир „Марко Ивковић“. У већем делу утакмице, црвено-бели су диктирали темпо и лепршавом игром предвођени Машићем, Поповићем и Живановићем брзо стекли двоцифрену предност која је расла и до плус 22 током треће деонице. Црвена звезда је одржавала предност током целе утакмице, а Олимпијакос је успео да се врати у меч након двадесетоминутне паузе која је настала због проблема са софтвером ЕЛ и омела јуниоре Звезде. Пирејски тим је захваљујући тројкама Покушевског и бројних контранапада пришао минус 4 на 4 минута до краја, али је Звезда успела да одбије налет Олимпијакоса и преко Поповића и Карапанџића уведе утакмицу у миран ток и дође до важне победе на старту турнира.

Бриљирао је Машић са 29 поена, без промашаја и 6 асистенција. Живановић је уписао 21 поена, а Поповић 18 поена уз 7 скокова.

Јуниори Црвене звезде наредну утакмицу играју вечерас од 18 часова против Венеције.