Звезда променила дресове и пристпуп па згромила Партизан!

Кошаркаши Црвене звезде остварили су победу у првом овосезонском вечитом дербију резултатом 77:71. Црвено-бели су након лошег првог полувремена подигли игро ниво у другом и средином четврте четвртине решили питање победника. Најефикаснији у редовима гостију био је Стратос Перпероглу са 25 поена. 

Утакмицу је одлично отворио Џо Регленд и са 7 везаних поена донео почетно вођство Звезди од 7:0. Партизан је узвратио преко Лендејла који је погодио 3 везане тројке и истопио предност гостију. Дуго је Лендејл био једини играч Партизана који је постизао поене, а након полагања Вање Маринковића домаћин је по први пут дошао до резултатске предности. Након још 2 везане тројке Стефана Јанковића, Партизан је дошао до предности од 17:12, а Милан Томић је по први пут морао да реагује тајмаутом. Након још једне тројке Партизана, чак шесте у првој четвртини, по први пут је једна екипа стигла до двоцифрене предности. Ипак, Звезда је поенима преко Цирбеса успела да смањи резултатски минус и тако уводних 10 минута оконча резултатом 22:15 у корист Партизана.

Поново је Звезда била та која боље отвара четвртину. Овога пута, поенима преко Кешеља и Берона, шампион Србије је везао 5 поена и пришао на -2, а Андреа Тринкијери је налет гостију одмах прекинуо тајмаутом. Прве поене у другој четвртини Партизан је постигао тек након 4 минута, али Звезда то није искористила да у потпуности анулира резултатски минус. Са друге стрне, безидејност Звезде у нападу искористио је Партизан  и дошао до предности од 34:25, а Звезду је у тим тренуцима у животу одржавао својим поенима Стратос Перпероглу. Ипак, након нешто бољих и организованијих напада, Звезда је пришла на 38:35, али је већ у следећем нападу Пејџ торјком поново донео +6 Партизану. До краја полувремена виђени су још поени Цирбеса и Ненадића са линије за слободна бацања за коначних 41:38 у корист домаћина.

И трећу четвртину је Звезда боље отворила, без обзира што је Банџа Си био тај који је постигао прве поене. Након тога, уследила је експресна серија Звезде од 8:0 и након дуго времена изабраници Милана Томића имали су малу резултатску предност, а Тринкијери је већ након 3 минута игре морао да затражи први тајмаут у другом полувремену. И после тајмаута гости су наставили са знатно бољом игром и након 5 везаних поена Перпероглуа стигли до предности од 51:44. Већ у следећем нападу, стигла је и Звезда по први пут до двоцифрене предности након коша уз фаул Фајеа. Серију Звезде од 16:0 прекинуо је Алексеј Николић поенима са линије за слободна бацања. До краја треће деонице, Звезда је успела да одржи предност стечену почетком другог полувремена и у последњих 10 минута уђе са предношћу од 58:51.

Последња четвртина почела је са 2 изгубљене лопте Цирбеса и техничком грешком тренера Милана Томића. Ипак, Партизан није успео да искористи ту ситуацију како би значајније спустио предност гостију, па је Звезда након још једне тројке Перпероглуа отишла на 62:54, након чега је Тринкијери морао да затражи нови тајмаут. Успео је Партизан да реализује напад из тајмаута преко Пејџа, али је Звезда новом серијом од 5:0 стигла до максималних +11. У тим тренуцима одговорност у Партизану је преузео Вања Маринковић и са 6 везаних поена одржао Партизан у животу. Убрзо је Звезда одговорила и серијом 9:0 дошла до максималних +15 на три и по минута до краја утакмице. До краја утакмице Звезда је без већих проблема одржала предност и славила резултатом 77:71.

Најефикаснији у редовима Звезде био је Перпероглу са 25 поена, а њега су пратили Регленд са 19 и Фаје са 11 поена.