Звезда против Крке за наставак серије

Кошаркаши Црвене звезде данас играју против Крке у Новом Месту у оквиру 14. кола АБА лиге. Црвено-бели су јуче кренули пут Словеније. Меч у дворани „Леон Штукељ“ почиње у 18 часова.

Црвена звезда и Крка утакмицом у Шпортној дворани „Леон Штукељ“ отварају 14. коло регионалног шампионата. Меч у Новом Месту игра се већ данас, јер црвено-беле очекује путовање у Малагу, где 8. јануара играју меч 2. кола ТОП 16 фазе Еврокупа. Црвено-бели и Крка до сада су се састали 21 пут. Пред 22. њихов сусрет, црвено-бели воде у међусобним окршајима са 16:5. Звезда је у Новом Месту последњи пут поражена у сезони 2014/15. када су црвено-бели у Словенију стигли са скором 20:0. Као по правилу, Црвена звезда у „Леону Штукељу“ тешком муком долази до победа, а неретко су играни мечеви са изразито мало поена. Крка и Звезда су у Новом Месту одиграли 10 мечева у регионалном шампионату, а црвено-бели су остварили 7 победа и 3 пораза.

Црвена звезда у Ново Место долази непоражена, баш као у сезони 2014/15. Овога пута кошаркаши Звезде имају скор 13:0 и првопласирани су тим у АБА лиги. Домаћин се налази у незавидној ситуацији пред дуел са Звездом. Екипа Крке је до сада забележила 4 победе и 9 пораза и тренутно се налази на зачељу. До сва четири тријумфа, Крка је стигла на домаћем терену. У „Леону Штукељу“ пали су Морнар, Партизан, Мега и за крај као највеће изненађење Будућност. Црвена звезда и Крка у овој сезони састали су се у 3. колу. Звезда је од старта стекла велику предност коју је одржавала до краја и славила са 80:66. Најефикаснији код Звезде био је Берон са 13 поена, а двоцифрени су били и Регленд и Ристић. У гостујућем тиму поентерски је предњачио Паоло Маринели са 15 поена.

Тренер Црвене звезде, Милан Томић, упозорава на чињеницу да ће екипа до утакмице имати јако мало времена за опоравак и припрему ове утакмице:

„Утакмица са Лиможом је већ архивирана. Окрећемо се првој наредној, а то је Крка. Незгодна, компактна екипа, која је врло неугодна у својој дворани. Побеђивали су у својој дворани до сада све екипе које су претенденти на висок пласман: Будућност, Мегу, Партизан, Морнар. И тај податак говори да имају квалитет. Морамо да будемо на високом нивоу ако желимо да добијемо ову утакмицу, а при томе водећи рачуна да смо у среду увече имали тешку утакмицу у Еврокупу. Имамо проблема са ровитим играчима. Фаје, Раданов, Добрић је био под вирусом, сви су почели да тренирају , али нису још максимално спремни“, рекао је Милан Томић.

Филип Човић: „ Очекује нас добра екипа, која игра јако добро на свом терену. Морамо да одиграмо максимално, сконцентрисано, јер нас очекује тим који је све победе до сада бележио против екипа које су врло квалитетне и на „папиру“ су били аутсајдери у тим утакмицама. Немамо пуно времена након две тешке утакмице у претходна 3 дана, али наше је да дамо све од себе и у Новом Месту“.