Звезда протутњала Лазаревим градом

За разлику од неких претходних сусрета црвено-белих и Крушевљана, Звезда је без много муке уцпела да из Крушевца однесе сва три бода. Након лоше игре у дербију и нерешеног резултата, тим Владана Mилојевића је успео да збије редове и убедљиво слави на гостовању. Екипа Напретка је меч завршила са три гола у мрежи.

Након бледе партије својих изабраника у дербију, одлучио је Милојевић да промеша карте и да шансу неким играчима који се нису наиграли у претходном периоду, а све то је уродило плодом. Од старта утакмице се видело да су играчи жељни игре и да желе да поправе утисак из претходног кола и врате се на победнички колосек.

Звезда је имала иницијативу, али се није много тога десило у првих 15 минута игре. А онда је Звездин универзалац, Марко Говељић, разорним ударцем под пречку „поцепао“ мрежу Крушевљана. Спектакуларном и ретко виђеном голу на нашим теренима претходила је аистенција повратника у првих 11, Лоренца Ебисилија. У том кратком интервалу, Звезда је наставила да плеше на терену и већ на истеку двадесетог минута игре удвостручила предност. Бен је послао лопту на страну и спојио Вељка Симића са голом, а он је био хладнокрвни егзекутор. Матирао је голмана пославши му лопту кроз ноге.

Тешко је било успоставити пас игру на очајном терену у Крушевцу. Видела се у појединим моментима жеља да се терен осваја пас игром и изношењем лопте, а не пуким испуцавањем. Све то је отежавала и изразито груба игра Крушевљана, а предњачили су Ндијае и Вешковац, који је и добио жути картон. Због недоличног понашања је могао бити и искључен, али се судија Широки није одлучио на тај потез. Играчи обе екипе су били у појединим тренуцима изразито нервозни.

Ебисилио је често тражио лопту, „гризао“ на терену и увидео да му је ово прилика да се наметне Милојевићу и купи карту за стартних 11 у европским окршајима. Неретко је због тога преагресивно улазио у дуеле и био на граници жутог картона.

Након дуплирања предности, није било претерано узбуђења све до другог полувремена. У првом делу игре су играчи Напретка у потпуности били безопасни по гол Милана Борјана, али се то променило у наставку игре.

Почетак другог дела обележио је кикс Борјана када је играо руком ван казненог простора и зарадио жути картон. Након слободног ударца, лопта је прохујала поред стативе. Већ тада се наслутило да ће Напредак у наставку бити опаснији по гол нашег тима. Ипак, све негде до истека првог часа игре нису упутили ударац у оквир гола. Аливодић је ушао у игру и одмах затим шутирао, али право у Борјана.

Након тога је уследио период игре у којем је Црвена звезда имала теренску иницијативу и далеко лакше него у већем делу сусрета стизала до гола противника. У два наврата је Ебисилио покушао ударцем са дистанце, али није било гола. У тим моментима су он и Бен лепо комбиновали. Павков је током целог меча водио рововску битки са последњом линијом одбране противника.

У 79. минуту је Напредак био најближи поготку. Ескић је погодио пречку, а одмах затим имао и поправни. Покушао је да постигне гол ударцем преко главе, али је био далеко непрецизнији него при првом шуту. Претио је Напредак у тим тренуцима и лако могао до гола. Недостајао је завршни пас, а и мало среће код грешке Борјана. У једној ситуацији је Алекса Вукановић одиграо добар дупли пас, али се у кључном тренутку спетљао. Упутио је нешто између паса и шута, а Аливодић није могао до те лопте. На крају је она била лак плен за Звездиног голмана.

Када се чинило да ће резултат остати непромењен, на сцену ступа Јевтовић који је ушао 15 минута пре краја сусрета. Дуго је Бен вукао лопту и варао чуваре, али је на крају био фаулиран у зони шута. Све то је искористио Јевтовић и постигао прелеп гол у Крушевцу из слободног ударца. Лопта је завршила у малој мрежици. Поред њега су и резервисти Милић и Мелег добили шансу. Додуше Мелег је имао прилику само да протрчкара по јако лошем терену (какви су били и остали стандард у српском фудбалу), пошто је убрзо по његовом уласку у игру судија означио крај сусрета.