Звезда први шампион након короне!

Фудбалски клуб Црвена звезда постала је први клуб у Европи који је освојио титилу на терену након пандемије вируса корона.

Велика пандемија корона вируса почетком марта захватила је цео свет. Већина лига је тада прогласило прекид шампионата, а неки од шампионата су тек тада почели (Белорусија), док су неке лиге половином априла прогласиле крај првенства и прогласиле шампионе. У Француском првенству је ПСЖ освојио титулу, Селтик је постао шампион Шкотске.

Након попуштања мера широм Европе, у Немачкој лиги фудбал је први кренуо да се игра, затим је кренула лопта да се котрља у Србији, Украјини, Аустирји, Естонији, Црној Гори, Чешкој..

У већини ових лига првенствена битка за шампиона увелико траје, а црвено-белима је припала част да буде први званични шампион у Европи на терену четири кола пре краја првенства. Црвено-бели славили су на Бањици резултатом 5-0 против Рада и тако уписали 31. титулу шампиона Србије. Поред Звезде, Салзбург је клуб који је после корона вируса освојио први званични Куп на терену.