Звезда путује у Летонију!

Црвена звезда је сазнала ривала у првом колу квалификација за Лигу шампиона.

Наш тим је данас око поднева сазнао противника у првом колу квалификација за Лигу шампиона. Црвено-бели ће 10. или 11. јула гостовати у Летонији, екипи Спартакс Јурмале. Реванш је на програму седам дана касније у Београду.

Реч je о веома младом фудбалском клубу, који је основан пре 11 година, а титула из прошле сезоне им је друга у историји. Своје утакмице играју на малом и скромном „Слока“ стадиону, капацитета свега 2,500 седећих места. У свом саставу имају и тројицу Срба: Александар Косорић, који је уједно и капитен екипе, Марко Симић и Никола Ковачевић. Тренутно се налазе на деоби другог места у домаћем првенству, са 6 бодова заостатка у односу на првопласирани тим.

Ово ће им бити четврти наступ у европским такмичењима. У досадашњој историји, избацили су само подгоричку Будућност у сезони 2015/2016. Након тога, Војводина је била боља од њих (1-1, 3-0). Наредних сезона су испадали на првом степенику, најпре од Динамо Минска, док их је прошле сезоне избацила Астана.

Да подсетимо, од 14 часова је на реду жреб за друго коло квалификација за Лигу шампиона, у којем наш тим неће бити носилац.