ЗВЕЗДА И РИКАРДИЊО: Најава бољег другог полувремена!

Бразилац спектакуларним голом у Ивањици, надамо се, најавио успон форме и то да ће коначно оправдати епитет великог појачања…

Није Црвена звезда јуче на неугодном гостовању на југозападу земље победила само ивањички Јавор, већ је и добила много више од тога. Од старта сезоне и дебија против Флоријане, критичка звездашка јавност је свој фокус усмерила ка Бразилцу Рикардињу који иако је показао одређене квалитетне играчке атрибуте као што су једноставност и тежња да се „игра на прву“, није убедио јавност да заслужује плату од  360 000 евра годишње. Уводна криза бивала је све дубља, све до синоћ када је Рикардињо јако лепим голом скинуо велики терет са леђа.

СТРПЉЕЊЕ ЈЕ КЉУЧ УСПЕХА

Многи тренери ће јасно рећи да је прерано оценити нечије квалитете на основу само неколико почетних утакмица. Рикардињо се можда није довољно адаптирао, можда није истом динамиком разумео све жеље шефа стручног штаба, те је „slow start” можда био и очекиван. Било како било, основне карактеристике у игри Рикардиња биле су довољне спортском сектору да га прво доведе код нас, а затим и сачека да проради. Наравно, Рикардињо не би требало да се заустави на синоћном учинку, али са радошћу можемо да кажемо да, рачунајући и пријатељски меч против Рада (3:1) који се одиграо у току репрезентативне паузе, Рикардињо показује завидан успон форме. Све ово јасно упућује на то да сви морају да буду стрпљиви – Звезди ће, почевши од јуче, Рикардињо јако требати у ротацији, с обзиром на то да улазимо у паклен ритам четвртак-недеља који Црвена звезда није имала равно десет година.

ДА ЛИ ЈЕ МИЛОЈЕВИЋ РИКАРДИЊУ КОНАЧНО НАШАО ПРАВУ ПОЗИЦИЈУ ?

Подсетимо, Рикардињо је своје уводне мечеве углавном почињао са крила, док је јуче имао улогу коју би номинално имао Гелор Канга. Видело се да се Рикардињо добро сналази на позицији иза Пешића, лепо је учествовао у игри, а имао је и довољно простора да себи креира шут који је био неодбрањив. Можда бисмо већ сада могли да размишљамо о томе да Рикардињо добије трајну прекоманду на позицију офанзивног везног, или у неким тактичким поставкама и као „лажни шпиц“ уколико би се истовремено и Канга налазио на терену. Не само што би Звезда добила више од Рикардиња, већ би на крилној позицији било отворено место за Луку Аџића, који је следећи на реду проспеката Црвене звезде који би требали да се исфорсирају и избрусе тако да црвено-бели у наредном периоду и од свог суперталента могу очекивати значајан финансијски прилив.