Звезда рутински покорила Олимпију!

На старту нове сезоне, у четвртфиналу Суперкупа АБА лиге, Црвена звезда је рутински савладала тим Олимпије резултатом 86:60. У тиму Црвене звезде посебно су се истакли Мајк Цирбес са 14 и Били Берон са 12 поена.

Почетак утакмице је кренуо млако што се тиче наших кошаркаша. И поред почетног вођства Звезда није успевала да успостави пре свега кохезиону одбрану што су кошаркаши Олимпије зналачки искористили. 28 поена примљених у првој четвртини је било испод сваке критике. Једино је игра на посту била солидна, па је поенима Мајка Цирбеса Звезда ипак држала резултатски прикључак. Прво полувреме је завршено минималном предношћу екипе Олимпије, 40:42.

Међутим у другом полувремену Звезда је заиграла много агресивније и ангажованије у одбрани. Снажном одбраном потпуно су пореметили игру екипе из Љубљане. Што је Мајк започео у првом Били Берон је наставио у другом полувремену. Са 4 погођене тројке је покренуо наше кошаркаше. Звездини центри су загосподарили рекетом, а посебно се истакао Душан Ристић који је вешто користио асистенције Берона. Његових 10 везаних поена довели су наш тим до двоцифрене предности. Током задње четвртине Звезда је рутински привела утакмицу крају и заслужено славила резултатом 86:60.

Поред Цирбеса и Барона, Перпероглу и Регланд су постигли по 11 поена, а двоцифрен учинак је имао и Ристић са 10. Треба истаћи и одличну одбрану Звездиног капитена Бранка Лазића. Код Олимпије најефикаснији је био Месичек са 15 поена, док су Бегић и Лазић постигли по 10.