Звезда са освеженим нападом

У утакмици против Спартакса, данас од 18:00 (ТВ Арена Спорт 1), Никола Стојиљковић предводиће неки нови напад Црвене звезде. Наш тим адаптира се на живот без популарног Шиље, који је јуче финализовао трансфер у арабијски Ал Итихад.

Екипа Црвене звезде у добром расположењу стигла је у Летонију, након лаганог двочасовног чартер лета. Жреб за прво коло квалификација за Лигу Шампиона нашем шампиону донео је ривала по мери, који не би требало да нас намучи, али свакако представља противника за респект.

Оно што је, већ сада, значајна разлика у односу на море претходних сезона јесте чињеница да је Црвена звезда практично од првог дана летњих припрема имала скоро цео тим на окупу. Ово је незапамћена позитивна промена, јер не само да је шеф Милојевић имао окосницу тима спремну од средине јуна, већ су и готово сва пројектована појачања била ту, и прошла цео припремни процес. Већина играча је у одличном физичком стању, играчи који су последњи дошли попут Ебисилија ће вероватно кроз пар недеља достићи оптимум физичке спреме, али оно што нас као навијаче може највише да радује јесте чињеница да су коцкице мозаика званог напад на Лигу Шампиона посложене још пре месец дана.

Данас поподне, уместо досадашњег нападача Пешића, место у срцу напада заузеће највероватније Никола Стојиљковић, повремени репрезентативац наше земље и фудбалер којег Владан Милојевић феноменално познаје још из времена заједничке, плодоносне сарадње у Чукаричком. Снажни нападач требало би да доживи нову фудбалску ренесансу под командом једног од својих најомиљенијих и најважнијих тренера у каријери, а Звезда би са Стојиљковићем требало да добије макар онолико колико јој је и Пешић дао. Одлична ствар у целој причи је и чињеница да се Милојевић и Стојиљковић јако добро познају, шеф наше струке прецизно зна шта све може да добије од снажног центарфора и сигурно има јасан план како његове квалитете да уклопи у структуру нашег тима.

Још један играч који ће дебитовати данас јесте и Дејан Мелег, крилни нападач и офанзивни везиста који по стилу игре делимично подсећа на још једног играча који је својевремено носио дрес Војводине, али и нашег тима (и то са великим успехом), а у питању је, наравно, Александар Катаи. Мада ће Мелег веома брзо добити снажну конкуренцију за позицију десетке у виду Лоренца Ебисилија, тренутно има предност пре свега због чињенице да је прошао комплетан припремни процес и да је физички спремнији од Холанђанина. Биће занимљиво видети где га је данас пројектовао шеф Милојевић, да ли ће креирати са бока, или из средине, и да ли ће можда деби крунисати поготком.

У сваком случају, навијачи са великим нестрпљењем и радошћу очекују почетак европске сезоне Црвене звезде. Припремни кораци одрађени су готово без грешке, тим је ту, остаје само реализација…

Срећно, момци!