Звезда савладала Олимпију и прекинула серију од три меча без победе

Кошаркаши Црвене звезде у 18. колу АБА лиге су били бољи од Петрол Олимпије у хали „Александар Николић“. Тим који је на овом мечу предводио Гавриловић, славио је резултатом 89:61.

 

Звезда је до првих поена стигла са линије за слободна бацања, а половичан је био Мајкл Оџо. Са друге стране се Јан Шпан први уписао у листу стрелаца. Прве поене за Звезду из игре постигао је Добрић, а убрзо је Човић повисио на 7:2 Симанић је погодио прву тројку на мечу, а у следећем нападу је Лапорник постигао прву тројку за Олимпију. Били Берон је постигао нову тројку за црвено-беле, а Лапорник је након продора поново смњио предност тима који је на овом мечу уместо Томића са клупе предводио Гавриловић. Промашај Добрића покупио је Ристић и положио лопту у кош, а претходно је Мирза Бегић био прецизан на другој страни терена. Баџим и Лапорник су са две тројке успели Олимпију да приближе Звезди, а у последњим секундама прве четвртине, Берон је погодио под фаулом за 24:19, што је био и коначан резултат.

Друга четвртина отворена је серијом грешака са обе стране, а прве поене постигао је Ристић након што је себи изградио позицију испод коша и лако поентирао. Звезда је брзо испунила бонус, а Олимпија је била без поена пуна 4 минута све док Лапорник није био прецизан са линије за слободна бацања. Ненадић је остао сам у корнеру, уследио је пас Перпероглуа и нова тројка за Звезду и вођство 31:19. Није дуго било потребно Ненадићу да још једном погоди за три поена, а повратак Цирбеса на терен после два меча одсуства подигао је публику на ноге. Нова тројка била је дело Перпероглуа, а Звездину серију прекинуо је Шаманић поенима након офанзивног скока. Симанић је погодио у два везана напада, а Саша Никитовић је затражио тајм аут у тренутку када је Звезда водила са 42:23. Перпероглу је у два наврата погодио након продора. Уследила је и тројка Берона, а у последњој секунди је Лапорник погодио дугу двојку. Звезди је припала и друга четвртина, а на одмор се отишло са резултатом 49:29.

Прве поене у наставку постигао је Добрић на асистенцију Човића. Већ у следећем нападу уследило је ново закуцавање, овога пута Оџа, а Филип Човић је наставио да разиграва своје саиграче. Лука Шаманић је забележио прве поене у наставку меча за тим из Љубљане. Уследило је ново закуцавање Оџа, а претходно и његова блокада, а Шпан и Ребец су поентирали након продора. Симоновић је закуцао под фаулом на асистенцију повратника у АБА лигу, Ненада Миљеновића, а Гавриловић је реаговао тајм аутом. Добрић је прво покупио лопту испод коша Олимпије, а касније се током напада наградио тројком из корнера. До нових поена Звезда је стигла преко Давидовца који је положио после продора по чеоној линији. Звезда је након поена Добрића поново отишла на +20, а Јан Шпан је у следећем нападу постигао тројку за Олимпију. Затим је Добрић погодио за три поена, а Звезда је на крају треће четвртине водила 66:47.

Душан Ристић је поенима отворио последњу четвртину, а после украдене лопте на асистенцију Добрића је Ненадић лагано положио у контри. Олимпија је преко Лапорника и Бегића минимално смањила заостатак, а онда је Добрић постигао своју трећу тројку. Иако је Звезда имала 20 поена предности, није изостала борба за сваку лопту, а публика је то знала да награди аплаузима. Јан Шпан био је најрасположенији играч гостију у последњој деоници, а црвено-бели су преко Човића стигли до десете постигнуте тројке на овом мечу. Џоунс је снажно закуцао на асистенцију Миљеновића, а потом је Ненадић на другој страни терена био прецизан. Разиграла се у тим моментима Олимпија, нарочито Шпан и Миљеновић, али то није било довољно за повратак у меч, већ само да се ублажи пораз. Звезда је на крају славила резултатом 89:61.