Звезда славила у Новом Саду: Бен постигао први гол у нашем дресу

Црвена звезда је забележила и четврту победу овог пролећа у Суперлиги!

Тренер Владан Милојевић одлучио је да овога пута на клупи остави до сада углавном стандардног Ел Фарду Бена, а велики јубилеј прославио је Славољуб Срнић — утакмица против Војводине била му је 100. такмичарска у дресу Црвене звезде!

Већ после нешто више од 60 секунди Звезда је дошла до предности! Почетак какав се само пожелети може. Након корнера Радоњића, лопту је сачекао Јовичић и силовито шутирао са 19 метара. Роцков је успео да одбрани, али је одбио лопту у поље; најбржи и најспретнији био је капитен Доналд који је погодио мрежу.

Гол је свакако утицао на играче обеју екипа; Црвена звезда која је данас наступила у тегет дресовима желела је и други гол, а домаћин је желео да што је могуће пре дође до изједначења. Ово је донело доста офанзиван фудбал, узбудљиву и динамичну утакмицу, али није било правих, озбиљних прилика. Међутим, домаћин је имао већи посед лопте, и домаћин је био тај који је чешће претио, углавном са дистанце. Арсић и Михајловић нису дозвољавали Борјану да изгуби концентрацију, али њихови веома добри шутеви, срећом, нису ишли у оквир гола.

Звезда јесте отишла на одмор при повољном резултату, али тренер Милојевић је увидео фалинке у Звездиној игри. Отуда, Звезда у наставак улази знатно боље. Форсиран је високи пресинг, у одбрани су наши фудбалери стајали знатно ближе противнику и Војводина није успевала да настави са игром из првог полуфвремена. Звезда је током првих 20-так минута наставка била знатно бољи тим, али није успела да крунише бољу игру још неком стопостотном шансом, што је и основна замерка нашим фудбалерима у овој утакмици.

Звезда је морала боље приликом контранапада који је започео Доналд, наставио Крстичић али недовољно добро завршио Радоњић. Војводина је након тога најавила нешто бољу игру. У 71. минуту Михајловић је пропустио прилику да изједначи, али три минута касније Езе ју је искористио; Војводина је тад има брз контранапад, али за разлику од наших фудбалера домаћини су успели да дођу у позицију за шут, што је Езе искористио.

Реаговао је Милојевић убацивањем Бена уместо Пешића, а неколико минута касније Радоњић је после напада по десној страни пао у казненом простору, а судија је показао на белу тачку. Најстрожу казну извео је Бен и постигао на тај начин свој првенац у црвено-белом дресу.

До краја утакмице прилику су добили и Лука Аџић и Урош Рачић, а до нове промене резултата није дошло.