Звезда стигла у Казахстан: Доминацијом до позитивног резултата!

Фудбалери Црвене звезде у четвртак од 16 часова, играју први меч другог кола квалификација за Лигу Европе против Иртиша у Павлодару.

Након дугог пута и вишечасовног лета, експедиција Црвене звезде стигла је 2 сата иза поноћи у далеки Павлодар. Наше играче је дочекало кишовито време, а слични услови се очекују и за време утакмице. По речима шефа стручног штаба, црвено – бели спремно дочекују први меч другог кола квалификација за Лигу Европе.

Наши фудбалери неће одрадити тренинг на месту попришта одигравања меча, пошто је одлучено да се на пут крене у среду поподне с аеродрома „Никола Тесла“. Таква одлука је донесена због временске разлике и лакшег привикавања на џет-лег, а последњи тренинг пре утакмице, наши момци су одрадили у Београду пре полетања.

Поред далеког пута, наш клуб се сусретао и са потенцијалним проблемом у виду не добијања виза за поједине играче. Срећом, брзом интервенцијом, наш клуб је обезбедио потребну папирологију, па су Боаћи, Руиз, Канга и Фримпонг отпутовали са тимом. Црвена звезда је за меч са Иртишом регистровала нова три фудбалера. 

Бранко Јовичић је у комбинацији за меч, по најавама и стартоваће, док су Александар Пешић и Срђан Бабић остали у Београду. Први због лакше повреде, а други због недовољне физичке спреме.

Дилема код Владана Милојевића постоји на појединим позицијама у тиму. Штоперски тандем се није прославио на Малти. Савић и Фримпонг су деловали доста не сигурно, па су све гласније приче да ће француски универзалац заузети место у последњој линији тима, а да ће му потенцијални партнер бити Вујадин Савић. Тандем на средини терена чиниће Јовичић и Доналд. Бранко би требао да донесе што већу агресивност на средини терена и да надомести тај недостатак који је био евидентан у последњим утакмицама, док се Доналд враћа у стартну поставу након што му је пропао трансфер у Турску.

Последња ствар која копка шефа стручног штаба је Рикардињо. Бразилац сигурно стартује утакмицу, али постоји дилема на којој позицији. Мечеве против Флоријане је почињао иза Боаћија, где је имао улогу полу шпица. Ипак, на оба меча је највише приказао након преласка на лево крило. Уколико се одлучи да Рикардињо почне утакмицу на левој страни, Владан Милојевић ће у стартних 11 уврстити Кангу, који није играо на прва два меча. Таква комбинација би могла да буде и добитна, у виду да би Звезда имала два играча са добрим пасом као потпору истуреном Боаћију, а да би Бранко Јовичић својом агресивношћу и великим радијусом кретања, надоместио индолентост Габонца када је дефанзива у питању.

Што се тиче нашег ривала, о њему сте детаљно могли да прочитате у нашем скаутингу. Реч је о искусној екипи и физички веома корпулентном тиму. Иртиш је састав који се пре свега ослања на контре преко брзих спољних играча у виду Фонсеке и Живковића. Опасни су из прекида, имају добре скок играче, и на том пољу наши момци ће морати добро да обрате пажњу. Поготово што је наш тим имао великих проблема против Флоријане када је скок игра у питању. Предност коју наш састав има у односу на екипу из Павлодара је у техничкој обучености и брзини у нападу у односу на дефанзиву ривала. Црвена звезда би морала да има лопту у поседу, пошто је на том пољу много квалитетнија. Дефанзивци Иртиша су троми, пре свега Маслаћ, а играч који једини поседује брзину и хитрину, леви бек Стефан Живковић, више воли нападачке излете па због тога оставља рупе у одбрани иза себе, а које спорији играчи Иртиша не успевају да затворе. Канга и Рикардињо би морали да искористе своје способности и да пронађу пут до Боаћија, а да Звездин нападач својом брзином и снагом реши противничке штопере.

Звезда неће имати савезника због подлоге на којој ће се играти и у далеком путу. Терен у Павлодару је вештачки и наши играчи могу имати проблема због тога. Зато наши фудбалери морају бити максимално скоцентрисани како би изборили добар резултат пред реванш у Београду.