Звезда трећи најдоминантнији клуб у Европи

Резултати истраживања које је спровела истраживачка мрежа из Швајцарске — Фудбалска опсерваторија „CIES“, могу да импонују свима који навијају за Црвену звезду.

Ова мрежа бави се статистичким праћењем форме тимова широм Европе. Према њиховом истраживању, Црвена звезда је трећи најдоминантнији тим у Европи. Ево и како:

Како је објашњено на сајту ове организације, ради се о истраживању које је обављено у периоду од 1. јула 2017. до 20. фебруара 2018. године, а у обзир се узима однос између шутева на гол ривала из шеснаестерца и удараца противника.

Тако је лидер листе Порто са индексом од 3,79 први, испред Лудогореца чији је индекс 3,66. Трећа је Црвена звезда са 3,23, а остали клубови на листи имају индекс испод три.

У топ лигама петице најбољи тим је Наполи (2,93), затим следе Манчестер Сити (2,87), Пари Сен Жермен (2,73), Бајерн Минхен (2,47) и Ливерпул (2,23).

Реал Мадрид је са индексом 2,10 испред Барселоне (1,82), па се може рећи да Мадриђани баш немају среће ове сезоне пошто су се већ опростили од шампионске титуле.