Звезда у четвртој кроз Ниш

Фудбалери Црвене звезде, забележили су четрнаесту победу у 17-ом колу Суперлиге Србије. Црвено бели су убедљиво савладали нишки Раднички, на стадиону „Чаир“ са 0:4 (0:3). Овом победом Црвена звезда је задржала предност од 4 бода у односу на Партизан.

У почетних 15 минута Црвена звезда је имала више лопту у поседу, али без конкретнијих шанси пред голом Младена Живковића.

У 26-том минуту, мрежа Радничког се први пут зањихала. После лепе акције Крстичића, Пешића и Канге, габонац је савладао Живковића и донео Црвеној звезди предност.

На други гол се чекало 8 минута. Канга је брзо извео прекид, пронашао је Александра Пешића који се стуштио на гол Радничког са леве стране и рутински савладао Живковића.

У 40-том минуту већ је на семафору стајало 0:3. После фаула Субића над Пешићем, судија Јован Шегрт је апсолутно исправно показао на белу тачку. Пешић је послао Живковића у једну а лопту у другу страну и на одмор црвено бели су отишли са 3 гола предности.

Звезда је у наставку наставила да диктира темпо. Ипак, први до велике шансе су стигле нишлије, Борјан је сјајно интервенисао приликом покушаја Саше Стојановића и Мркића.

Коначан резултат је поставио хет-триком опет Пешић. Канга је послао лопту у простор, одбрана нишлија је остала скамењена а Пешић је ефектно послао лопту у мрежу. Играо се 74-ти минут.

До краја утакмице, црвено бели су рутински привели утакмицу крају и са 3 бода се враћају у Београд.

Следи репрезентативна пауза , а Црвена звезда следећи меч игра 18-тог новембра, на стадиону „Рајко Митић“ кад дочекује Рад.