Звезда у Истанбулу, циљ је победа

Кошаркаши Звезде путују у Турску у потрази за новом победом и што бољим пласманом у групи „А“. Уочи почетка 10. кола Еврокупа, Црвена звезда држи 3. место у групи са скором 5-4, док је Галатасарај последњепласирани тим са односом победа и пораза 3-6. Црвено-бели су се победом над Брешом пласирали у ТОП16 фазу Еврокупа и меч у Истанбулу им није од пресудног значаја.

У првом мечу између ова два тима, Звезда је у крцатом „Пиониру“ понизила турски тим. Црвено-бели су меч завршили са 30 поена предности, а резултат је био 87:57.

Тренер црвено-белих Милан Томић пред овог специфично гостовање каже да ће екипа меч са Галатасарајем играти са великом жељом да први круг оконча победом:

„То је специфична утакмица, сама по себи, али ми идемо тамо да добијемо, јер од тог меча доста зависи, као и од дуела Монака и Андоре у расплету наше групе. Kвалификовали смо се за Топ 16, али путујемо са жељом да победимо. Видећемо шта ће се догодити“, рекао је тренер Црвене звезде мтс и додао да без обзира на исход утакмице у Андори, која ће бити одиграна већ у уторак, неће бити никаквих калкулација:

„Ако хоћеш нешто да урадиш у Еврокупу, играћеш против свих тих противника. Лоше је да бираш. Ако хоћеш да дођеш до четвртфинала. полуфинала или финала, негде ћеш играти, на пример, са Униксом. Не гледамо ко ће бити у нашој групи” каже Томић и додаје да атмосфера у дворани неће утицати на екипу која је већ показала да зна да игра на „врућим” гостовањима:

„Играли смо и против Партизана овде у дворани „Александар Николић” и мање-више то је иста атмосфера када играш на „страни”. Наш тим је показао да зна да игра у таквој атмосфери и очекујем да ћемо одиграти добро“.

Пред ову утакмицу проблема са зглободм има Мохамед Фаје (повреда зарађена у Сремској Митровици), Филип Човић се вратио тренинзима након неколико дана паузе, као и Марко Kешељ који је имао проблема са јачом прехладом.

Марко Kешељ:“ Верујем да ће нас дочекати „врућа” атмосфера, али идемо тамо и размишљамо само о победи која може да нам побољша позицију на табели и евентуално обезбеди неког лакшег противника у наредној рунди. Kонцентрисани на кошарку, на терен и једино нас то интересује. И Галатасарај је гостовао овде све је било у реду, важно је да протекне у спортском духу, да играмо кошарку и да се изборимо за што бољи резултат за нашу Звезду. Добро радимо, добро тренирамо и у доброј атмосфери очекујемо утакмицу”.

Дејан Давидовац: „Не размишљамо о атмосфери тамо, идемо да играмо кошарку, спремамо се за ову утакмицу као да је најважнија и желимо да победимо. Имали смо током репрезентативне паузе више времена за тренинг, и одиграли смо добро ове две утакмице након тога. Идемо да победимо, играли смо овде одлично уз фантастичну подршку која нам је пуно значила. Видели смо и у тој утакмици да агресивност на терену доноси много…Идемо да добијемо утакмицу без било каквих калкулација”

Екипа ће тренирати у Истанбулу у уторак увече, а повратак за Београд планиран је у четвртак у раним јутарњим часовима. Већ у петак ујутру екипа путује аутобусом у Загреб, где ће у суботу од 17 сати играти меч 12. кола АБА лиге са Цибоном.