Звезда у неизвесној завршници савладала Монако за наставак победничке серије!

Кошаркаши Црвене звезде успели су да остваре и седму победу од старта сезоне и тако остану непоражени. На тешком гостовању, у веома тврдој и неизвесној утакмици, савладан је Монако резултатом 66:63.

Почетак утакмице је обиловао са доста промашених шутева на обе стране, а прве поене на мечу постигао је Елмедин Кикановић тек након три и по минута игре. Звезди је за то било потребно још неколико поседа. Лед је пробио Фаје тројком преко руке након више од 5 минута од почетка меча. Ни наставак није био много ефикаснији, али су црвено-бели ушли мало у ритам и серијом 12:2 стигли до предности од 6 поена, након чега је Саша Филиповски морао да реагује тајмаутом. До краја прве четвртине Звезда је успела да продужи серију поена и тројком Перпероглуа уз звук сирене завршила уводни период резултатом 17:6 у своју корист. Занимљиво је да је све поене за Монако у првој четвртини постигао наш бивши играч, Елмедин Кикановић.

Друга четвртина је каснила неколико минута услед проблема са статистиком. То као да је мало избацило из ритма наше кошаркаше па су као и на старту прве четвртине имали празан ход и неколико лоших решења у нападу. Серију лоших напада прекинуо је Човић поенима са бацања, а онда и одличном сарадњом са Оџом. Већина напада Монака у тим тренуцима ишла је преко Џерода Џоунса који је игром на ниском посту успео да веже 6 поена. Није Звезда бриљирала у другом периоду па је Монако успео да истопи предност црвено-белих стечену на крају прве четвртине. Да Звезда ипак са предношћу од 29:24 оде на полувреме највише се побринуо Били Берон.

Само што је почело друго полувреме и након првих поена Регленда и нових поена Кикановића, поново су се појавили проблеми са семафором и статистиком. Овога пута пауза је потрајала нешто дуже, екипе су морале да оду на судијски тајмаут и поновно загревање. Пауза је више пријала играчима Монака који су након уводних поена Регленда направили серију од 11:0 и повели 35:31, а тренер Милан Томић је морао да затражи тајмаут. Ни тајмаут није помогао, Звезда није успевала да се макне са само 2 постигнута поена у другом полувремену. Монако иако није бриљирао, успео је још једном серијом од 5:0 да оде на 40:31, а Милан Томић је морао да реагује тајмаутом и други пут у трећој четвртини. Период од 7 минута без постигнутог поена коначно је прекинуо тројком Џо Регленд. Изузетно лошу четвртину употпунила је и серија од 5 везаних промашених слободних бацања. Ипак, пред последњи период Звезда је имала активан резултат (44:37).

Последњу четвртину црвено-бели су отвори тројком Перпероглуа, а са још једном тројком преко руке само минут касније и поенима Регленда, Звезда је успела да приђе на -1. Као и током целе утакмице, могло је да се види доста промашаја на обе стране терена, што из игре, што са пенала. Након дуго времена, Звезда је поенима Човића успела да дође до изједначења на 5 минута до краја утакмице, а већ у следећем нападу и да поведе. У наставку је виђена резултатска клацкалица, са доста прекида игре. У последњих 60 секунди се ушло са нерешеним резултатом, а онда је након 2 промашена отворена шута за 3 и 2 офанзивна скока, Џо Регленд тројком успео да одведе Звезду на +3 на 37 секунди пре краја. Није успео Оутара у следећем нападу да поравна резултат тројком, али су се играчи Звезде спетљали на дефанзивном скоку што је Монаку омогућило нов напад. Међутим, Цирбес је успео да украде лопту на убацивању, а Регленд је касније био сигуран са пенала и одвео Звезду на недостижних +5. Монако је до краја успео да постигне још 2 утешна поена за коначних 66:63 за црвено-беле.