Звезда у Сремској Митровици по нове бодове

Црвена звезда гостује екипи Меге у оквиру 13. кола АБА лиге. Меч почиње у 18:00 са директним ТВ преносом на Арени спорт 1.

Изузетно битна утакмица за обе екипе, којом би Звезда остала на деоби првог места а екипа Меге бег из опасне зоне. Црвена звезда у меч улази ослабљена за Огњена Добрића који је повређен. Ово је утакмица коју ће Звездин новајлија Дилан Енис играти против доскорашњег тима. Тренер Алимпијевић је уочи утакмице изјавио:

„Мега гаји препознатљив стил игре, са познатим системом тренера Милојевића који то одлично ради годинама. Ми улазимо у ову утакмицу после неколико тренинга и то је била добра ситуација за нас, тренинзи су нам били неопходни и због уклапања новог играча Дилана Ениса. Утакмице са Мегом су традиционално занимљиве и то је нешто што ће нас додатно позвати на опрезност“, рекао је тренер црвено-белих и додао да Огњен Добрић због повреде неће бити на располагању две недеље, док ће Перо Антић упркос прехлади бити у саставу.

Капитен црвено-белих Бранко Лазић истакао је да очекује добру утакмицу и наставак серије победа у регионалноj лиги.

„Положај Меге у АБА лиги нас не заварава, посебно што су неколико утакмица губили у завршницама. Ради се о младом и амбициозном тиму, који игра врло агресивно, имали су времена да тренирају и да се припреме за ову утакмицу. Са друге стране, и нама је добро дошло освежење и прилика да тренирамо претходна два дана после серије путовања и тешких утакмица“, рекао је Лазић.