Звезда убедљива у првој утакмици финала!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу подгоричке Будућности са 91:72 у првом финалном мечу АБА лиге. Црвена звезда је више него убедљиво победила Будућност и повела у финалној серији. Други меч игра се у недељу, такође у дворани „Александар Николић“.

Будућност је у првом полувремену била у константној предности, која је варирала од четири до шест поена. Кол и Гордић водили су игру Будућности, док су Звезду у игри држали Берон и Оџо. Међутим крајем првог полувремена Звезда успева да веже неколико квалитетних напада и оде на предност од 3 поена.

У другом полувремену Звезда је заиграла одлично и у одбрани и у нападу. У нападу је направила серују 17:2, а у одбрани задржала Будућност скоро четири минута без поена. Ту су Звездини кошаркаши предвођени надахнутом направили двоцифрену разлику и практично решили утакмицу.  Последња деоница донела је максималну предност од 27 поена за Звезду, када су расположени били Берон, Перпероглу, Фаје и Човић. Будућност је до краја меча поенима Кларка и Кола успела да само ублажи пораз.

Најефикаснији у победи Звезде били су Берон са 19 који је погодио 4 тројке из исто толико покушаја као и Добрић 12. Свакако треба апострофирати и добру игру Звездине унутрашње линије. Звезда је повела са 1:0 у финалној серији. Наредни меч игра се у недељу, такође у дворани „Александар Николић“.