Звезда успешна на првом гостовању, перфектан низ траје!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су љубљанску Олимпију у гостима резултатом 72:83. После турбулентне прве четвртине, наши момци су ангажованије заиграли у одбрани и то је однело превагу на овом мечу. Четири играча Звезде имала двоцифрен поентерски учинак!

Прво овосезонско гостовање у АБА лиги протекло је без Џејмса Фелдина који се није ни скидао и преседео је цео меч на клупи. То је аутоматски значило да  би највећи нападачки терет могао да падне на леђа Тејлора Рочестија (16 поена) који је играо и највише на терену. Олимпија је добро отворила меч, користила је слабу Звездину одбрану од транзиције и практично празан рекет, те је брзо и стекла предност. Први меч у овој сезони играо је и Бранко Лазић, који се опоравио од повреде стечене на Евробаскету.

У првој четвртини су наши момци имали велких проблема у одбрани што је Олимпија вешто користила. Можда је најтеже тренеру и Звездиној публици падала чињеница да смо у моменту када смо испунили бонус направили три потпуно необјашњива фаула чиме смо директно дали домаћима да постигну екстра шест поена са линије пенала. Често је ротирао тренер Алимпијевић, али дефанзивног помака није било. У нападу је погађао Добрић, погађао је и Рочести, али је константан проблем била одбрана. Прва деоница завршена је резултатом 29:18 за екипу Олимпије.

Друга деоница била је препуна буре и узбуђења након две ситуације у којима је играч домаћих, Хрoват, прво направио неспортску личну грешку над Дангубићем, а потом пенализован и за флопинг што је разбеснело и њега и клупу домаћих. Играч је аутоматски искључен после бурних протеста, а целу причу највише су искористили играчи Црвене звезде. Предност Олимпије се топила, а изненађујуће добра игра у нападу Јанковића, који је погађао са дистанце скоро све своје шутеве, помогла је црвено-белима да топе предност домаћих. Било је 31:25 када је тренер домаћих тражио тајм аут, али како је одмицало време, тако су наши момци све више стезали обруч. У одличној серији Јанковић је постигао 9 од својих 11 поена у првом полувремену, а Звезда је чак успела и да преокрене резултат чиме је прво полувреме завршила резултатом 42:43.

У трећој деоници Звезда је додала гас и, пре свега, подигла ниво тимске одбране, а за то Олимпија није имала решења. Био је принуђен тренер домаћих чак два пута да да затражи тајм аут како би секао серије Црвене звезде, али без већег успеха. Већу минутажу у трећој деоници имао је Радичевић коме је примарно припадала организаторска улога, док су за поене били задужени Лесор (12 поена, 9 скокова), Добрић (17 поена) и Јанковић (13 поена). Радоваће тренера Алимпијевића чињеница да би ова сезона могла да буде сезона великог напретка Огњена Добрића који је веома брзо стигао до двоцифреног кошгетерског учинка. Чим је Црвена звезда „утегла“ одбрану видела се и разлика у квалитету два тима – наши момци су без већих проблема решавали све одбране гостију, било да је у питању комбинована зонска одбрана, чиста зонска одбрана или man-to-man одбрамбена поставка. На крају треће деонице, коју је Звезда рутински решила у своју корист, резултат је био 58:64.

Последња четвртина углавном је протицала у знаку Лесора који је био на прагу дабл-дабл учинка. Олимпија је изгубила снагу и веру у преокрет, а све што је преостало црвено-белима је да рутински приведу меч крају, што су и учинили. На крају, резултат утакмице био је 72:83 за Црвену звезду која после три меча у АБА лиги има перфектан скор.