Звезда уз повремене осцилације у игри успела да добије ФМП

Кошаркаши Црвене звезде започели су нови низ победом над екипом ФМП-а резултатом 81:72. Нису бриљирали изабраници Милана Томића, али овога пута нису дозволили да се понови сценарио из Бреше. 

Меч је почео атрактивним потезима на обе стране. Прво су алеј-уп извели Радовановић и Ђорђевић, а Регленд и Фаје су им се реванширали већ у следећем нападу. Као и много пута до сада, Фаје је одлично отворио утакмицу. Са три везане тројке натерао је тренера ФМП-а, Владу Јовановића, да након 4 минута игре затражи први тајмаут. Сјајну шутерску серију Звезде наставио је Бранко Лазић и одвео црвено-беле по први пут на двоцифрену предност. Успела је екипа из Железника уласком Рита и Апића да добије неопходну енергију у нападу, али не и да смањи предност гостију. Уводних 10 минута завршено је резултатом 25:12 у корист Звезде.

Своју одличну партију Дуоп Рит наставио је да пружа и на почетку друге четвртине и практично једини успевао да одржи ФМП колико толико у игри. Ипак, убрзо су изабраници Милана Томића отишли на већ великих 17 поена разлике па је Влада Јовановић још једном морао да позове тајмаут. Звезда је након само 15 минута игре имала исто толико асистенција на 16 погођених шутева из игре. Риот је добио помоћ у виду Апића који је са неколико везаних погодатака успео да спусти Звездину предност испод 10 поена разлике. Са друге стране, највише се истицао Мухамед Фаје који је уједно био и најефикаснији играч у првом полувремену са 14 постигнутих поена. На петнаестоминутни одмор отишло се резултатом 45:32 у корист Звезде.

И трећу четвртину су изабраници Милана Томића отворили сјајном серијом. Након уводног закуцавањима Рита, Звезда је првим поенима Берона и новим поенима Фајеа поново успела да стекне велику предност, овога пута од 18 поена. Нису имали Рит и Апић помоћ осталих саиграча. Од 39 поена ФМП-а, Апић и Рит су збирно имали 27 поена, док остатак тима само 12. Успевала је Звезда да одржи предност уз повремене осцилације у игри и у последњих 10 минута уђе са предношћу од 60:49.

После дужег времена успела је екипа из Железника да приђе на испод 10 поена разлике на почетку четврте деонице. Након првих поена Јеремића и Пота, ФМП је пришао на само 5 поена разлике, а тренер Милан Томић морао је да затражи минут одмора. Добро су реаговали црвено-бели из тајмаута и поново отишли на двоцифрену предност. На тај начин одбијен је и последњи напад екипе ФМП-а која није успела поново озбиљније да припрети. Меч је завршен резултатом 81:72.

Најефикаснији у редовима Звезде био је Фаје са 18 поена, а поред њега двоцифрени су још били Добрић са 13 и Перпероглу са 10 поена. У екипи ФМП-а најефикаснији је био Апић са 22 поена, а њега је Рит пратио са 15 поена.