Звезда враћа титулу, Партизан на коленима!

Црвена звезда доминантном представом у првих 30 минута решила питање победника у вечитом дербију (2:1). Партизан постигао гол из пенала у 98. минуту. Меч обележили и нереди на трибинама и хаос на терену.

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Партизана у првом колу плејофа резултатом 2:1. Ова победа највероватније значи да се титула враћа у витрине стадиона Рајко Митић, јер наши момци на шест кола пре краја имају великих девет бодова предности, и бољи скор у односу на ривала.

Црвена звезда је, као ретко када у последњих неколико дербија, од првог па скоро све до последњег тренутка доминирала. Посебно је упечатљив био старт меча у којем су наши момци фуриозним темпом стигли до 2:0 од којих Партизан није могао да се опорави. Симултанку су играли и Радоњић и Пешић, стрелци два гола за наш тим, који су много више од пуке статистике – Радоњићу је ово први лигашки гол, и то у најбољем моменту, док је Пешић усталио своју голгетерску форму, и такође када је највише требало, погодио за свој тим. Тренер гостију Ђукић се одлучио за атипично млад и неискусан састав са Ђерлеком и Светозаром Марковићем, али оно где је Звезда од старта видела и користила предност била је чврстина у везном реду. Готово сваки дуел на средини припао је нама, Партизан није могао да уради готово ништа, и управо из притиска и чврстине су и стигли наши голови који су показали да се најбољи фудбал у Србији дефинитивно игра на стадиону Рајко Митић.

Поред доминације Црвене звезде, меч је обележила нервоза на трибинама и терену, па је друго полувреме обиловало прекдима и инцидентима – на западној трибини било је посебно запаљиво, а пред сам крај меча суђен је пенал Партизану, да би након гола Ожеговића настао хаос у којем су најдебљи крај извукли Сума и Доналд, који су добили по црвени картон.

Ускоро опширније…