Звезда задала први ударац!

Црвено-бели распуцани и убедљиви у првом мечу полуфинала Кошаркашке лиге Србије против Партизана (87:62).

Екипа Црвене звезде савладала је вечитог ривала резултатом 87:62 и на тај начин стекла предност у полуфиналној серији домаће лиге.

Наши момци су одбранили домаћи терен и повели са 1:0 у серији, највише захваљујући сјајном шуту за три поена и дисциплинованијој одбрани. Тејлор Рочести је извео дуго чекану поентерску ролу и са 20 поена у 1/2 практично ставио у џеп противничку екипу.

Од старта су се црвено-бели наметнули као боља и организованија екипа на паркету, а додатни ударац за госте била је повреда Маринковића у првом делу игре, који је при једном покушају пресецања лопте искренуо зглоб, и неизвесно је да ли ће моћи да настави полуфиналну серију. Гагић је рано направио два фаула чиме је остављао простор Омићу да квалитетније делује против резервних високих играча Партизана, а када су они скупљали у рекету, радио је шут за три поена наших момака. Рочести, Лазић, Давидовац, Добрић и остали решетали су кош Партизана који није могао да ухвати прикључак како је меч одмицао.

Доброј колективној одбрани допринели су помињани Лазић и Добрић који су заиграли на нивоу својих могућности, што је на терену моментално правило разлику у нашу корист. Црвено-бели су контролисали практично све сегменте игре и заслужено славили са преко 20 разлике, и са великим моралним надахнућем иду у госте вечитом ривалу, са жељом да у среду (20:30 часова) заврше полуфиналну серију и пласирају се у финале.