Звезда ЗГРОМИЛА Ефес, Фелдин пробудио звер у себи!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Анадолу Ефеса резултатом 100:81. У спектакуларној нападачкој представи нашег тима блистао је Џејмс Фелдин са 29 поена (7/9 за два, 4/6 за три поена). Огромне овације за фудбалере и тренера Милојевића који су уживо пратили вечерашњи меч!

Од утакмице са Ефесом Звезда се вратила у свој нови-стари дом, халу Пионир, а вечерашњу утакмицу за наш тим су започели Рочести, Фелдин, Дангубић, Бјелица и Лесор. Огромне овације пуне хале добили су фудбалери, на челу са шефом стручног штаба, који су синоћ звездашку јавност одушевили пласманом у нокаут фазу Лиге Европе, обезбедивши нашој Звезди европско пролеће после 25 година. Од самог старта је било јасно да ће овај меч бити ефикасан и опе екипе су радиле у том смеру, а на нашу радост у првом делу игре више успеха имала је Црвена звезда. Једну од својих најбољих партија играо је Џејмс Фелдин (15 поена у првом полувремену) којег јe служио шут и који је данас имао значајно више самопоуздања него иначе. Прва деоница протекла је у виду тоталне шутерске рапсодије нашег тима, јер смо од седам тројки погодили пет и брзо стигли до скоро 30 поена за четвртину, што је гостима из Истанбула задавало велике проблеме.

Са друге стране, поједини проблеми у одбрани били су изражени, па су тако Лазић и Бјелица имали по две брзе личне грешке збoг чега су морали да проведу и мање времена на паркету, али је наш тренер имао спремне замене које су се више него коректно показале – Добрић и Јанковић играли су на изузетно високом нивоу, нарочито је радовала Јанковићева агилност који је убележио неколико важних скокова у нападу и нашем тиму давао поене из другог плана.

Перасовић, тренер Ефеса, желео је до поена да дође унутрашњом игром што му је у више наврата и успевало, пре свега преко Данстона и Штимца, али и лаганим продорима Зорана Драгића који је био најефикаснији играч гостију. Предност Звезде је у више наврата бивала и двоцифрена (што је узроковало чак два тајм аута Перасовића у само два минута), Фелдин и Рочести били су локомотиве Црвене звезде у веома ефикасном првом полувремену које је наш тим у своју корист решио резултатом 50:44.

Око Звездиног шутера Фелдина било је много полемике, стицао се утисак да је његов ниво игре још далеко од оптималног нивоа, али вечерас је радио све што треба да ради један од лидера наше игре – пуцао је од самопоуздања наш шутер, његови покушаји у кош су улазили као од шале, а Ефес и његови играчи за овакву кошгетерску представу нису имали никакво решење. Звезда је имала одличну одбрамбену ролу на старту треће деонице, чак два напада заредом пресекли су наши момци у старту и брзином ракете предност вратили на двоцифрену. Тројка Лазића за 62:49 довела је атмосферу у хали до усијања, а тренера Ефеса Перасовића до нових главобоља. Једино што је у трећој деоници ишло на руку гостима био је помало неуједначен критеријум суђења по којем су више они добијали прилику да се са линије слободних бацања резултатски врате у игру.  Спреман одговор на то имали су Бјелица и Давидовац, чијих је пет поена трећу деоницу привело крају резултатом 74:62.

 Ефикасан меч настављен је и у последњој деоници, па је Звезда тако за 1.5 минут постигла шест поена што је поново био сигнал Перасовићу да затражи тајм аут како би сасекао нашу серију и покушао да охрабри своје играче. Диригентску палицу је преузео Бјелица, одлично се борио под кошем са Данстоном  и својим поенима из рекета држао предност недостижном. Звезда је играла мирно, сталожено и зрело за овако важан меч, те је предност коју је градила током читавог меча рутински задржала и до краја утакмице, која је у гротлу хале Пионир окончана тријумфом и резултатом 100:81.