Звездин нападач одушевљен Србијом

Занимљив интервју Ричмонда Боаћија за дневни лист „Блиц“.

После излета у Кину, нападач из Гане је поново на Маракани, где га је повреда омела да се врати на стари колосек. Ипак, сада, са припрема у Белеку, поручује да никад није био спремнији и гладнији голова.

Ричмонд Боаћи се осећа у Београду као код куће, па је одлучио да преко „Блица“ апелује на надлежне у нашој држави захтевом.

– Волео бих да добијем пасош Србије! Дајте ми га сутра ујутру и ја ћу бити најсрећнији човек! И онда бих променио име у – Боћко. Бар да имам српско име када будем одлазио из ове дивне земље – поручује Боаћи.

Откуд толика приврженост Србији?

– После Гане, Србија је моја друга кућа. Ваш народ је невероватан. Када изађем на ручак или вечеру, односно прошетам, људи ми се искрено обрадују. И смеју се. А мени је то најважније. Да видим да су људи задовољни. Смех је лековит. И онда ми просто буде прелепо да играм. Када је човек вољен и цењен, онда је и више мотивисан и не зна за границе.

Делујете као да ћете сваког момента да полетите?

– Нестрпљив сам, пошто нисам освојио трофеј у Црвеној звезди. Верујем да ће ово бити луда сезона за мене, јер желим да узмем дуплу круну. Имам добар осећај, а све што већ дуже времена радимо ми говори да смо као тим предодређени за успехе. Могу да замислим како је болно за фудбалера да буде члан тог клуба а да не освоји трофеј. Поготово ако игра добро и постиже голове, а када се подвуче црта – без конкретног учинка. Зато сам толико узбуђен јер јасно видим који пут стоји преда мном. За мене би дупла круна са Звездом била највеће остварење у каријери.

Прижељкујете ли да каријеру завршите на „Маракани“?

– То само Бог може да зна да ли ће се догодити. Али, пошто је ово мој други дом, верујем да би завршетак каријере у Црвеној звезди био један од најбољих осећаја икада.

Одакле вам толико позитивне енергије?

– Увек сам добро и стално сам срећан. Знам каквим стилом живота живим и шта желим да постигнем. Сваког дана на терену сам снажан и здрав. И саиграчи ме увек подржавају. Искрено, Србија је земља у којој осећам истинску љубав. Од другара из тима, навијача, људи које срећем… Свуда, на сваком кораку.

Онда ни нема дилеме где вам је, од како сте напустили Гану, ипак најлепше?

– Црвена звезда је вероватно нешто најбоље што ми се догодило у каријери. Постигао сам највише голова овде. И то каквих. Прелепих, невероватних, важних.

Неће вам бити лако у наставку сезоне, имаћете у нападу јаку конкуренцију у Павкову и Јовељићу?

– У животу је све надметање. На мени је да пружим најбоље, како би људи говорили „то је тај Боаћи“. Ја сам рођен да радим неке ствари које други људи не могу! Погледајте све голове које сам постигао, они су тотално луди! Увек желим да победим. Али, тренерова је последња и сви морамо њега да слушамо безрезервно. Мене је Бог свакако већ наградио, надам се да ће наставити и убудуће.

Ћевапи су закон

Ни момак из Гане није одолео нашим специјалитетима.

– Ћавапи су мој фаворит! Обожавам их. Једем их често и уживам у њима. Једно од најбољих јела које сам икада пробао – тврди Боћко.

Висим у биоскопу

Ричмонд на занимљив начин користи слободно време.

– Обожавам филмове. Зато стално идем у биоскопе, тамо ме увек можете срести. И у тржном центру „Ушће“, у којем волим да прошетам и купим неке ствари – открива Боаћи.