Звездин низ траје!

Кошаркаши Црвене звезде уписали су нову победу у АБА лиги. Црвено-бели су у 8. колу регионалног шампионата савладали екипу Морнара у хали „Александра Николић“, а резултат је био 104:71.

Морнар је брзински стигао до 5:0 на отварању. Браун је тројком отворио меч, а Мајк Цирбес је постигао прве поене за црвено-бели тим. Оба тима су играла прилично резервисано у одбрани на почетку меча и брзо завршалали нападе. Берон је по обичају постигао прву тројку за Звезду. Уследила су два ауторитативна закуцавања. Прво Луковића, а затим Фајеа. Средином прве четвртине, резултат је био нерешен – 11:11. Звезду је први пут у вођство довео Били Берон новом тројком. У већем делу прве четвртине на снази је била резултатска клацкалица. На почетку утакмице изузетно расположен је био Звездин капитен, Бранко Лазић. Звездину пету, а своју прву тројку постигао је Мо Фаје, а црвено-бели су се први пут барем мало одлепили и повели са 20:16. Прва четвртина окончана је резултатом 23:16 за црвено-беле.

Џо Регленд је снажним продором затворио први период, а на исти начин је отворио и другу четвртину. Уследила је препознатљив комбинација, актери су били Регленд и Оџо, а Звездин горостас је силовито укуцао лопту у кош. Бориша Симанић је новом тројком одвео Звезду на двоцифрену предност – 30:20. Црвено-бели су заиграли чвршће у одбрани. Из тога су проистекли контранапади, а управо након једног таквог и полагања Ненадића, Павићевић је био приморан да затражи тајм-аут. Звездину серију прекинуо је Вукота Павић који је нанизао 6 поена, а Милан Томић је реаговао тајм-аутом у жељи да прекине серију Морнара. Уследила је позитивна реакција Томићевих изабраника. Прво је Били Берон поентирао, а потом Огњен Добрић монструозно закуцао. Симанић је другом тројком довео Звезду надомак +20 у финишу четвртине. Црвено-бели су на велики одмор отишли са капиталном предношћу, а резултат је био 50:32.

Кошаркши Црвене звезде су и у наставку били изузетно мотивисани. Делује да је пораз од Монака отрезнио Томићев тим. Мајкл Оџо је новим закуцавањем отворио друго полувреме. Врло брзо је Звезда отишла на преко 20 поена предности, а Сане је постигао прве поене у наставку за Морнар. Оџо је у уводним моментима терорисао противнике испод обруча и врло брзо је избацио Луковића из игре, након што га је натерао да направи 3. личну грешку. Волер је био најрасположенији играч у редовима Морнара. Повезао је 7 поена и само захваљујући њему предност црвено-белих је почела да се топи. Тајм-аут Томића није уродио плодом. Волер је погодио још два пута за 3 поена, а након бацања Брауна, Морнар је пришао на 10 поена заостатка. Били Берон је са две тројке прекинуо налет гостију. Ристић је полагањем постигао последње поене у четвртини а Звезда је водила са 75:59.

Дреновац и Павић су направили мини серију коју је прекинуо Ненадић снажним продором поред два чувара. Уследила је и добра одбрана и украдена лопта Ненадића, а затим и нова тројка Борише Симанића. Дшан Ристић је прво положио, а потом и погодио тројку. Звезда је у тим треуцима поново отишла на +20, а Милан Томић је шансу указао и Кешељу. Добра игра изабраника Милана Томића је пробудила успавану публику у Пиониру, а Марко Кешељ је врло брзо након уласка у игру погодио тројку. Након његове, уследила је и Ненадићева. Распуцали су се црвено-бели у финишу, па је и Џо Регленд погодио из далека. Мајкл Оџо је још једном силовито закуцао и подигао публику на ноге. Звезда је након друге тројке Кешеља пребацила стотку. Коначан резултат био је 104:71.