Звездин први пораз, Војводини припао дерби

Одбојкаши Црвене звезде су забележили први пораз ове сезоне. У дербију 5. кола БПШ Суперлиге Србије, Војводина је савладала Црвену звезду резултатом 3:1, по сетовима 25:18, 25:13, 22:25, 28:26.

У првом сету су наши одбојкаши били у игри све до првог техничког тајм-аута. Након њега је Војводина повела са 15:11. Новосађани су направили серију 5:1 и повели са 22:16. Војводина осваја први сет резултатом 25:18 након два блока њених играча.

Гости су били још убедљивији у другом сету. Стекла је Војводина предност коју је одржавала, а средином сета имала је предност од 7 поена. Резултат је био 15:8. Новосађани су новом серијом у потпуности дотукли црвено-беле и експресно привели сет крају. Војводина је повела са 2:0, а овај сет је отишао у њихову корист резултатом 25:13.

Звезда је тек у трећем сету дошла до жељене игре. Црвено-бели су стекли предност од 2 поена коју су одржавали већим делом сета. У финишу се играло у серијама, а након аса Мушуловића и поена Додића, Звезда успева да смањи предност Новосађана у сетовима. Трећи сет је припао Црвеној звезди резултатом 25:22.

Четврти сет је био изузетно узбудљив и драматичан. Водила је Војводина са 12:6 и 16:9, а потом и са 23:17. Доминирали су гости у већем делу четвртог сета. Када је деловало да је све решено, уследила је серија црвено-белих. Звезда је освојила наредних 6 поена и изједначила резултат. Прво је Војводина стигла до меч лопте, а затим Звезда до сет лопте. Ипак, одбојкаши Војводине су још једном окренули резултат и након треће меч лопте дефинитивно решили питање победника. Четврти сет је окончан резултатом 28:26 за Новосађане и тако је црвено-белима из Београда нанет први пораз у сезони.

У редовима Звезде је најефикаснији био Нејић са 14 освојених поена, а у стопу су га пратили Додић и Павловић са 12.