Звездин терен пркоси снежним сметовима

Снег и лед су током претходних дана „оковали“ престоницу Србије, али не и највећи српски стадион. Фудбалски клуб Црвена звезда већ дужи период ради на модернизацији велелепног објекта који краси Београд више од пола деценије, а у финишу јесењег дела првенства су у рад пуштени грејачи на стадиону „Рајко Митић“.

Зимска пауза је на снази, лопта је широм суперлигашких терена одавно престала да се котрља, али чак и по оваквом времену би у овом тренутку на стадиону „Рајко Митић“ било могуће да се утакмица одигра. У Београду ових дана мало шта функционише беспрекорно, нарочито саобраћај. Снежне падавине су пореметиле и отежале живот становницима главног града, а за то време „Маракана“ је „неосвојива тврђава“ за снег. Травната подлога је у перфектном стању и одбија да се забели. Грејачи терена раде „пуном паром“, а систем за грејање ће бити активан све до вегетативног периода.

Улагање у инфраструктуру се увек исплати. Челници Црвене звезде могу мирно да спавају и да не размишљају у каквом ће стању бити терен за утакмицу првог кола пролећног дела првенства које се игра за две недеље. Црвена звезда ће бити спремна да угости Војводину, а услови за игру на стадиону „Рајко Митић“ ће бити идеални.